EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un projecte osonenc que estableix una escala d’avaluació de la gent gran amb dependència guanya el Premi Dolors Arteman

Carme Guinovart, Eva Rovira i Anna Rufí –totes tres treballadores socials– han elaborat un projecte que permet quantificar el risc social de les persones majors de 65 anys.

El 9 Nou
23/06/2010

Un grup de recerca impulsat pel Consell Comarcal d’Osona ha guanyat la cinquena edició del Premi Dolors Arteman de recerca en treball social, un guardó convocat pel Col·legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de Catalunya.

El perfeccionament de l’escala d’avaluació de la gent gran ha de fer més senzilla l’elecció dels recursos que cal destinar a cada persona. Per tant, la gestió d’aquestes necessitats socials és més eficient, un pas endavant tenint en compte que a Osona ja s’han tramitat 4.000 sol·licituds per accedir als ajuts de la Llei de la Dependència.

“Es tracta de buscar la manera perquè tots els treballadors socials objectivin el risc i la demanda de recursos segons uns mateixos paràmetres”, explica Eva Rovira, que acompanyada de les seves dues companyes va recollir el guardó aquest dijous a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. Les autores del treball han comptat amb un equip de col·laboradores, en representació d’ajuntaments, àrees bàsiques de salut i hospitals sociosanitaris, i el suport de professionals del Consorci Hospitalari de Vic.

El jurat ha valorat l’aplicació pràctica del treball, que ha afinat l’escala que s’utilitza per avaluar la situació social de les persones grans que requereixen ser ateses. “Per exemple, una mateixa situació de dependència física no sempre requereix la mateixa actuació en forma de recursos, perquè hi ha molts elements, com l’estructura familiar, que condicionen cada cas”, detalla Carme Guinovart. Per tant, un instrument que permeti ser més fiable en la catalogació de cada cas facilitarà, de retruc, la tria dels recursos més òptims. “Si els recursos són més limitats, podem prioritzar les necessitats més urgents”, puntualitza Anna Rufí.

Un cop elaborat el manual, les autores projecten nous passos. “Ara toca formar els treballadors socials de la comarca d’Osona per poder aplicar aquesta escala”, apunta Rufí. Treballar el vincle amb les situacions de dependència és un altre dels reptes que es plantegen aquestes professionals.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't