L’Ajuntament de Camprodon va aprovar en el ple de setembre desviar una partida de 120.000 euros del PUOSC 2008-2012 per a la construcció de la torre de comunicacions del Coll de Bucs, que ha de servir per solucionar els problemes de cobertura mòbil i d’internet als nuclis de Beget, Rocabruna, Font Rubí, Bolós i Salarsa, per arranjar dos carrers de Camprodon. Això ha molestat enormement els veïns d’aquests nuclis, que van ser al ple d’aquest dimarts per demanar explicacions. L’alcalde, Xavier Sala, va dir que qui no vol fer la torre és la Generalitat i que, a més, si no feien aquest desviament de partida abans d’acabar l’any es quedaven sense els diners de la subvenció. Sala, però, es va comprometre a “trobar una solució aquesta legislatura, perquè entenem que no és manera de viure al segle XXI”.
La trentena de veïns que van assistir al ple de dimarts van començar la seva intervenció dient que estaven “enfadats, defraudats i ens hem sentit tractats com a ciutadans de segona”, segons paraules del portaveu, Fermí Bovi, tot plegat perquè “ningú ens havia dit res d’aquest canvi de plans i ens n’hem assabentat per la premsa”. Per això van demanar que l’alcalde els donés “per escrit” el compromís “que no deixareu de banda el problema de cobertura que ens afecta” i també van demanar “més diàleg i relació” amb l’Ajuntament. Bovi va afegir que “nosaltres també paguem impostos com tothom”.
Sala va voler explicar com havia anat tot plegat: “El dia 1 de setembre era clau perquè era la data límit per notificar el canvi d’ús de la partida del PUOSC i amb l’obligatorietat que l’obra estigui adjudicada abans del desembre”. Això va fer que haguessin de buscar un projecte alternatiu “per tal de no perdre la subvenció de 120.000 euros”, i van decidir apostar per la remodelació de dos carrers de Camprodon. Sala va insistir que “és la Generalitat qui no vol fer la torre, no nosaltres”. Aquí és on van venir les crítiques de l’oposició. Esteve Pujol va retreure a l’equip de govern que si més no “aquests diners de la subvenció haurien d’haver retornat al seu origen”, ja que inicialment s’havien de destinar per fer un aparcament a Rocabruna i uns carrers a Beget. Pujol també va insistir que es continuï fent pressió a la Generalitat perquè construeixi la torre de telecomunicacions “si fa falta fent mobilitzacions amb els veïns”. Sala també es va comprometre a fer inversions a Beget i Rocabruna.
CRONOLOGIA
1 de febrer de 2008
L’Ajuntament de Camprodon sol·licita les obres que vol fer amb el PUOSC: un aparcament a Rocabruna i arranjar uns carrers a Beget.
30 de setembre de 2011
Amb el consens dels veïns es decideix redirigir la subvenció del PUOSC cap a la construcció de la torre del Coll de Bucs, perquè es considera prioritari.
30 de maig de 2012
El projecte de la torre de telecomunicacions, que ha de fer la Generalitat, s’encalla. I el diputat i alcalde d’aleshores de Camprodon, Esteve Pujol, defensa una moció al Parlament per demostrar la importància de la torre.
15 de maig de 2013
Esteve Pujol ja no és diputat però s’entrevista amb els representants de tots els partits perquè tornin a defensar una moció a favor de la torre del Coll de Bucs.
24 d’abril de 2015
És la data en què la Generalitat comunica oficialment a l’Ajuntament de Camprodon que la torre no es farà per manca de pressupost.
1 de setembre de 2015
Era la data límit per notificar a la Generalitat el canvi d’ús de la partida del PUOSC, ja que les obres han d’estar adjudicades al desembre.
24 de setembre de 2015
El ple de l’Ajuntament de Camprodon aprova revocar la partida destinada a la torre del Coll de Bucs i destinar-la a arranjar uns carrers de Camprodon. Aquesta decisió provoca el malestar dels veïns dels nuclis camprodonins afectats.
{{ comment.text }}