EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Vic intensifica el control per evitar l’abandonament de trastos al carrer

Un 60% de les andròmines no es notifiquen al servei de recollida de la ciutat


08/11/2020
Vic

Veure trastos i andròmines diverses i d’un important volum al costat dels contenidors és una imatge que es repeteix massa sovint a la ciutat de Vic i que evidencia un mal procediment a l’hora de desfer-se d’algun objecte. Per a aquest tipus de residus, l’Ajuntament de Vic posa a disposició dels ciutadans un servei de recollida gratuït. Per activar-lo, cal trucar al 93 886 43 00, acordar el dia de recollida i deixar l’objecte al davant de la porta de casa. Potenciar i donar a conèixer encara més aquest servei és un dels objectius del rellançament de la campanya “Suma’t al zero”, “ja que actualment, un 60% de les andròmines que recollim les trobem abandonades al carrer”, explica la tècnica de Medi Ambient, Anna Sala. En el cas dels trastos llençats a qualsevol lloc, Sala remarca que encara que sigui poca gent qui ho fa malament “afecta molt l’entorn i és un comportament incívic amb un fort impacte visual”.

Per posar-hi solució, en les pròximes setmanes agents cívics oferiran informació a prop de les zones de contenidors i també porta a porta en les comunitats de veïns amb dos grans objectius: d’una banda, vetllar per una bona recollida selectiva llençant les bosses amb materials determinats als contenidors que toca en cada cas i de l’altra, fer pedagogia i donar a conèixer el servei de recollida d’andròmines per evitar desbordaments en els contenidors. “Reforçarem les accions que es fan bé i indicarem les que estan malament”, explica Sala, ja que quan es trobin objectes o deixalles fora del seu lloc se senyalitzaran amb un adhesiu vermell. En cas que se’n detecti l’infractor, “es podria arribar a sancionar”.

Des de l’Ajuntament, el regidor de Medi Ambient, Albert Castells, remarca que l’objectiu de campanyes com la de “Suma’t al zero” és “avançar cap a la disminució en un 10% la generació de deixalles, tal com marca el Pla local de reducció de residus”. A dia d’avui, cada vigatà en produeix de mitjana 1,24 quilos diaris. Castells també remarca que el cànon per deposició de residus a l’abocador creix “i això suposa uns 50.000 euros anuals més per a la ciutat, per això és tan important reciclar i reaprofitar”. Analitzar bé quins productes comprem, els residus que generaran i fer una bona recollida selectiva són aspectes clau.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't