Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

10 anys de Fira de la Ratafia, a Centelles

La fira s’allargarà tot aquest cap de setmana, amb el concurs de ratafies casolanes com a gran reclam

Tallers per conèixer les plantes i les seves propietats, elaborar una ratafia amb la recepta centellenca o viure en directe la deliberació del concurs de ratafies casolanes són algunes de les activitats que es podran fer aquest cap de setmana a la Fira de la Ratafia de Centelles, que arriba a la desena edició.

L’espai firal, ubicat al Passeig –dissabte de 10 del matí a 2/4 de 9 del vespre i diumenge de 10 a 2–, tindrà 20 expositors: la meitat d’elaboradors i la resta de productes relacionats o de proximitat. Paral·lelament els establiments de la Unió de Comerç han organitzat activitats i trauran parades al carrer sota la temàtica hippy.

Seguint amb la vocació de fomentar el coneixement de l’elaboració d’aquest licor, al matí es farà la presentació del treball de recerca “El poder de les herbes fet licor”, de Laura Rico i Blanca Saladrigues, alumnes de l’institut Pere Barnils. També es podrà fer ratafia seguint la recepta centellenca de Ramon Giol Ayats, l’avi de Can Sopes (1880). Els organitzadors explicaven en la presentació de la fira que “a la recepta s’hi han introduït plantes aromàtiques de la costa centellenca”.

Al migdia es podrà gaudir del dinar silvestre preparat pel col·lectiu Eixarcolant, on l’etnobotànic Marc Talavera explicarà, durant l’àpat, la relació de les persones amb l’entorn vegetal relacionant els diferents sabors, textures i olors.
Aquest any, les novetats més importants les presenta l’11è Concurs de Ratafies, on ja hi ha més de 40 inscrits. A més de centellencs hi ha participants de les comarques gironines –hi ha hagut punts de recollida a Caldes de Malavella i Vilobí d’Onyar–. A la fase eliminatòria els mateixos participants podran exercir de jurat popular amb tastos a cegues on es valorarà l’olor i el gust. Jaume Guinovart i Joan Mas, organitzadors i experts ratafiaires centellencs, creuen que “aquesta fase prèvia permetrà crear un espai de debat interessant entre ells mateixos”. A les 7 de la tarda, al Passeig, el jurat format per Faustí Bosch (Ratafia Bosch), un membre de la confraria de Santa Coloma de Farners, Jaume Paré (Vins Parés), Jordi Palau (músic), Montserrat Rovira (centellenca) i l’actor Quim Masferrer triaran entre les 10 ratafies finalistes. Hi haurà premis en metàl·lic per a les tres millors i per a la millor ratafia local de 50 euros.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.