Rosa March, de l’explotació ramadera de Les Vilas de Collsacabra, de Rupit, ha publicat un singular receptari que porta per títol ‘El xai a taula’ (Editorial Viena). El llibre es va presentar aquest dimarts al vespre al Casino de Vic, amb una Sala Modernista plena a vessar. “La carn de xai ha abandonat moltes de les nostres taules, ha quedat relegada”, va lamentar March durant la presentació, tot recordant que Osona havia estat, tradicionalment, una comarca “molt consumidora” de xai. El llibre inclou 100 receptes, encabides en 14 maneres diferents de presentar aquesta carn, perquè el xai “és molt més que unes costelles a la brasa”. Receptes, des de la més senzilla fins a la més sofisticada, dirigides tant a persones avesades a posar-se als fogons com a aquelles “que tenen por de prendre mal a dins la cuina”, va remarcar l’autora del llibre, que ha comptat amb les il·lustracions de la ninotaire Pilarín Bayés.
Fomentar el xai a taula
Rosa March, ramadera d’oví de Las Vilas de Collsacabra, de Rupit, publica un llibre amb 100 receptes per cuinar el xai per fomentar-ne el consum
{{ comment.text }}