De tots els gustos i maneres, és un clàssic passar per plaça i fer un gelat a la Xixo per fer passar la calor. Parlem amb la Lali, sobre com encaren la temporada d’estiu des d’una de les gelateries més reconegudes de la comarca.
Les altes temperatures han arribat amb força a Osona i, a Vic, la gelateria Xixo Vic s’ha convertit en un punt de trobada imprescindible per refrescar-se.
Situada a la plaça Major, la terrassa és plena i a l’interior hi ha cues constants per tastar les seves creacions artesanals.
L’Eulàlia Sirvent, tercera generació al capdavant del negoci familiar, ens rep enmig del bullici d’un dia calorós però habitual per ells: “És un caos organitzat”, assegura amb un somriure.
Enguany, la gran novetat és el sorbet de maduixa del Maresme i una original barra de iogurt amb melmelada de mora, que ha tingut molt bona acollida.
Però darrere cada gelat hi ha molta feina: la temporada s’inicia al març, i la innovació comença ja a l’agost anterior. “Les idees sovint surten del que ens demana la clientela”, explica Sirvent, tot destacant que eviten sabors massa processats.
La Xixo ofereix des dels clàssics com la vainilla, la nata, l’stracciatella o la xocolata fins a opcions més atrevides com l’After Eight o Nutella.
També destaquen formats com bombons, polos i talls “vintage”, i opcions per a diabètics, molt ben valorades. El procés de creació inclou pasteurització i maduració de la base durant la nit, abans de passar per la mantecadora que dona vida al gelat final.
Els més petits s’entusiasmen amb els toppings: núvols, mikados, ossets i coloraines diverses. “Molts adults també s’hi apunten”, diu.
{{ comment.text }}