La Pastisseria Àger de Moià ha obtingut una medalla de bronze al campionat internacional anual de l’Academy of Chocolate de Londres. És el tercer any consecutiu que aconsegueix un reconeixement en aquest concurs de fabricants de xocolata, que és un dels dos més importants del món. L’altre és l’International Chocolate Awards, que aquest any també ha guardonat la pastisseria de Moià per la xocolata negra Uganda 73%. El propietari de la pastisseria és Miquel Viñolas, que va engegar el negoci amb tan sols 23 anys, després d’haver passat per diferents restaurants d’alt nivell i haver cuinat braç a braç amb personalitats com Oriol Balaguer o Xavier Pellicer.
Vinyolas va tirar endavant una pastisseria única, perquè és una de les poques que produeix la seva pròpia xocolata. I li va posar el nom municipi de Lleida d’on són els seus pares, Àger. En aquest cas, la recepta guanyadora ha requerit tres anys de perfeccionament, i no va ser fins l’any passat que Viñolas la va considerar prou afinada per enviar-la a Londres, a competir amb milers de mostres d’arreu del món. És una rajola de xocolata blanca amb gerds que destaca pel seu color vermell i un gust molt fresc, potenciat amb l’ús de llet de coco en lloc de llet de vaca. Enguany, l’acadèmia ha unificat moltes categories i, consegüentment, ha repartit menys premis. Això es deu al fet que abans el concurs distingia per tipus de xocolata i per mida de la maquinària emprada en la seva producció.
Ara, les pastisseries competeixen independentment de la mida, i això ha jugat en contra a la Pastisseria Àger, que és molt petita: només hi ha dues treballadores, a part de Viñolas, que l’ajuden a fer caixa i a netejar el local. Tot i així, s’ha aconseguit avançar les grans pastisseries d’arreu del món, i ja és a tocar de la desena de guardons internacionals. La fita de la Pastisseria Àger és destacable perquè “sent un obrador tan petit, és increïble els premis que hem aconseguit els últims anys. La mostra és que, en tot Catalunya, no han atorgat aquest premi a ningú més”, valora Viñolas. I, de fet, només una altra pastisseria de l’Estat espanyol ha obtingut el reconeixement. Així, la Pastisseria Àger continua acumulant premis, i això ha portat fins a Moià gent d’arreu que vol tastar la xocolata i la brioixeria de Miquel Viñolas.
{{ comment.text }}