EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La plaça Major de Vic celebra durant tot avui el Dijous Llarder

La plaça Major de Vic acull la 22a edició del Dijous Llarder d’Osona Cuina, que suma complicitats i vol primar els productes del territori

La plaça Major de Vic tornarà a ser l’escenari, aquest dijous, durant tot el dia, d’una nova edició del Dijous Llarder, la gran festa de la gastronomia vinculada al món del porc. El col·lectiu Osona Cuina tornarà a comptar amb múltiples complicitats i enguany posarà l’accent en el producte del territori.

La festa repeteix el format ampliat que es va estrenar l’any passat, amb servei d’esmorzar, dinar i sopar, i activitats lúdiques durant tot el dia, entre les quals una nova proposta, el Concurs del Dijous llarder.

“L’objectiu continua sent el de mantenir una de les tradicions gastronòmiques més arrelades a Vic i comarca”, destacava en la presentació Eduard Aliberch, president d’Osona Cuina. Aquest any, amb valor afegit.

El Dijous Llarder ha tingut històricament diversos proveïdors de productes de qualitat, però aquest any es fa una aposta més decidida per productes de la comarca. Per exemple, els porcs seran Duroc i criats a Osona; la botifarra d’ou, de Can Codina de Taradell; la negra, de Fussimanya; la cansalada, de Ca la Teresona, o el brioix de pulled pork, que portarà producte d’Enso Ferments. També s’estrena col·laboració amb la Fundació Sant Tomàs i, per sopar, les seves patates acompanyaran la costella de porc.

Aquesta fidelització pel producte de qualitat i del territori esdevé una línia que ja no tindrà marxa enrere.
Pel que fa a l’oferta gastronòmica, a 2/4 de 9 es començaran a servir esmorzars amb entrepans de botifarra, cansalada, botifarra negra i arengades; a partir de la 1 del migdia, el dinar amb entrepans de porc rostit, botifarra, cansalada, botifarra negra i canelons, i postres de Taula Dolça; i a les 7 ja se serviran sopars a base de costella amb patates, entrepà de botifarra tofonada, brioix de pulled pork amb fermentats, arengades i postres de Taula Dolça.

Durant tot el dia també hi haurà la food truck La Tofoneta. Com a novetat, al migdia, l’empresa Passo de Cuinar oferirà el servei d’entrega a domicili d’entrepans.

Organitzat pel col·lectiu Osona Cuina, la iniciativa compta amb el suport explícit de l’Ajuntament de Vic. A més de fidelitzar el patrocini d’Estrella Damm i Orgull Pagès, mantenen i reforcen la col·laboració amb actors com Fet a Osona, Taula Dolça o l’Escola d’Hostaleria d’Osona. “Sense tota aquesta gent seria impossible muntar tot això”, admetia Aliberch.

Anna Alemany, regidora de Turisme, destacava la voluntat que aquesta “festa gastronòmica” situï la ciutat com a “la capital del Dijous Llarder a Catalunya”, convençuda que la iniciativa ja és, per ella mateixa, “un atractiu turístic més per a Vic”.

LA PREGUNTA

Aquest any participarà del sopar de Nadal d’empresa?

En aquesta enquesta han votat 200 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't