Centelles vol continuar explorant i consolidant la seva ancestral relació amb el món de la tòfona, i té l’eina per aconseguir-ho: la Fira de la Tòfona. Aquest cap de setmana arriba a la 6a edició, i ho fa amb algunes novetats destacades, com un doble concurs de gossos tofonaires i de receptes de cuina.
La fira, pròpiament, funcionarà dissabte (de les 9 del matí a les 8 del vespre) i diumenge (de les 9 del matí a les 2 del migdia). A l’entorn del Passeig i del nucli antic s’hi desplegaran 70 parades de productes artesanals i agroalimentaris, de les quals una dotzena estaran directament relacionades amb les tòfones.
Com a regió convidada d’enguany hi haurà el departament francès de Vaucluse.
Per dissabte hi ha programats diversos tallers de cuina, xocolata o cervesa artesana. Sobresurt la presència de dos cuiners amb estrelles Michelin, Pere Planagumà (Les Cols, d’Olot) i Víctor Trochi (Les Magnòlies, d’Arbúcies).
Paral·lelament, un total de 16 bars i restaurants del poble serviran durant tot el cap de setmana els seus particulars menús amb la tòfona com a protagonista –alguns d’ells allargaran la proposta fins al Cau de Bruixes.
Entre els molts actes paral·lels per amenitzar la fira destaca l’esmentat concurs de gossos tofonaires, que tindrà lloc a partir de les 4 de la tarda a la carretera de Sant Feliu, davant de l’institut. Serà una bona oportunitat per conèixer com actuen al bosc tant aquests animals com els tofonaires, a la recerca d’aquest preuat tubercle.
Una altra cita important serà diumenge, a la 1 del migdia, quan es lliurarà el premi de la primera edició d’un concurs de receptes de cuina amb tòfona, que ha rebut un total de 26 participants.
L’acte tindrà lloc a La Violeta, on, una hora abans, també es donarà a conèixer el guanyador del 5è Concurs de Ratafia Embruixada. Durant tot el cap de setmana també hi haurà una exposició sobre tòfones a La Violeta.
{{ comment.text }}