Com ha canviat la rua del Carnaval de Terra Endins des que es va crear l’any 1978 fins a l’actualitat? És una de les preguntes que s’intentaran respondre aquest divendres al vespre a la taula rodona “El Carnaval de Torelló, tres generacions de carrossaires”, que organitza EL 9 NOU en el marc de les activitats del Club de Premsa. L’acte tindrà lloc a les 8 del vespre al Museu de la Torneria de Torelló i hi intervindran Quim Sala, un dels creadors de la festa de la disbauxa; Carme Vallejo, dels Picats de Borgonyà, i Agustí Bartrina, membre dels Grillats, la colla activa que ha guanyat més vegades al Carnaval, després dels desapareguts Ferrerons.
La taula rodona donarà el tret de sortida al reguitzell d’actes que precediran els plats forts del Carnaval i que van detallar aquest dimecres al migdia les entitats organitzadores de la festa –ACTE, Col·lectiu Pullassu i Deixebles de Sant Feliu– a la nau on des de fa 10 anys treballen els carrossaires per construir les carrosses, juntament amb l’alcalde, Marçal Ortuño, i el regidor de Cultura, Xevi Lozano. Per aquest cap de setmana, a banda de l’assaig del Pullassu a la plaça Vella dissabte a les 6 de la tarda hi haurà una nova edició de la festa Bad Taste, la festa hortera, a la sala El Moscou, que organitzen els Deixebles i que ja s’ha consolidat al programa d’actes del Carnaval de Terra Endins.
{{ comment.text }}