EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Joan Roca descriu les potencialitats gastronòmiques de la tòfona en la primera conferència internacional de la UVic

Amb el suport de cinc vídeos Joan Roca explicava ahir a Vic els secrets de cinc plats elaborats amb tòfona de la cuina del Celler de Can Roca.


El 9 Nou
11/03/2014

Treballen a partir del potencial olfactiu d’aquest preuat tubercle. D’aquí, i de trobar el seu aroma en un vi de merlot en va sortir, per exemple, la combinació entre dos productes tan distants com la tòfona i l’anxova.

Catalunya ha estat històricament terra de cultiu de tòfones, però no hi ha pràcticament receptes. Els productors les venien a França, on des de princips del segle 20 ha estat un producte molt valorat a l’alta cuina. Joan Roca i el també cuinar osonenc Nandu Jubany van centrar avui la primera Conferència Internacional de Recerca sobre la tòfona que organitza la Universitat de Vic, des d’aquest diumenge i fins dimecres. Des de fa tres anys ja promouen les jornades sobre el conreu i les carecterístiques de la tòfona, però volien aprofundir-hi amb els millors investigadors a nivell mundial.

A la primera conferència internacional sobre la tòfona de la UVic hi ha inscrits 70 experts provinents de països dels cinc continents.

LA PREGUNTA

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 546 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't