Anna Comet s’emporta la seva tercera Everest Trail Race

Ha aconseguit la victòria femenina en les edicions de 2014, 2015 i 2019

21/11/2019
Lukla (Nepal)

Anna Comet no té rival a l’Everest Trail Race, la cursa de sis etapes a l’Himàlaia amb un recorregut de 170km amb més de 26.000m de desnivell acumulat. Ha guanyat les 18 etapes a les quals ha participat en tres edicions diferents i en totes ha aconseguit la victòria femenina (2014, 2015 i 2019). La corredora vigatana de l’equip The Elements Coconut Water, a més a més, va arribar a la meta dissabte, en l’última etapa, només una hora després que el guanyador masculí i va ser TOP 9 absoluta de la jornada. “Ha estat un final de temporada inimaginable. He acabat una temporada preciosa després de ser mare que no sé si seré capaç de repetir, però no m’importa, aquesta ja l’he viscut i la tindré al meu cor per sempre”, deia a l’acabar la cursa. A Comet la van acompanyar al podi Manu Vilaseca (The Elements), a 3h i 8min de la vigatana, i Núria Domínguez, a 3h 42 minuts.

En categoria masculina, el corredor local Suman Kulung tampoc va tenir rival en tota la setmana. El nepalès va dominar totes les etapes de la novena edició. Darrere seu hi acabava Gerard Morales –que completava el The Elements juntament amb Comet i Vilaseca i que van guanyar per equips–. El corredor de Moià i Hans Smedsrod van protagonitzar una bonica lluita pel segon lloc a la general. A l’última etapa el noruec va arribar segon a meta, mentre que Morales creuava la meta al costat de l’atleta Miguel Heras però la segona posició al podi no perillava pel moianès, que la va defensar des del segon dia de cursa amb molta fermesa. Va acabar a 2h 36min 53seg de Kulung, mentre que Smedsrod va finalitzar a 3h 2min 37seg del nepalès.

Qui quedarà en primera posició a les eleccions al Parlament?