Campions

L’UVic-UCC CB Vic s’adjudica la Lliga Catalana en una ajustada final contra el Mollet (78-71)

10/02/2020
Vic

L’UVic-UCC CB Vic es va proclamar campió de la 38a Lliga Catalana EBA aquest diumenge davant el Recambios Gaudí CB Mollet (78-71). A les semifinals va superar el BBVA Castelldefels per vuit punts (85-77) en una competició disputada a Quart.

Davant el Mollet, els vigatans van haver de contrarestar el domini del rival en diverses fases del partit. El Mollet va aconseguir mantenir-se al capdavant del marcador als primers compassos del matx, davant una defensa vigatana que no aconseguia evitar encaixar punts. Tot i això, l’UVic CB Vic va saber escurçar el resultat fins a deixar un parcial de 18-23 al primer quart, encara que els molletans van conservar l’avantatge fins al final del segon període amb un percentatge de triples de més del 50%. A la represa, els homes d’Adrià Alonso van augmentar el ritme ofensiu i es van mostrar més sòlids en defensa, fins a posar-se per davant al marcador amb un inspirat Pep Ortega, que va ser escollit MVP del partit.

Després d’un període de domini vigatà, el Mollet va tornar a agafar un molt bon ritme i va girar el matx per acabar el tercer quart amb set punts d’avantatge (51-58), la segona diferència de punts més alta del partit. Als últims deu minuts el Vic va provar diferents variants defensives “per abaixar els percentatges de tir del rival”, tal com explicava el seu tècnic al final del partit. Els canvis tàctics van resultar molt efectius a l’hora d’anul·lar l’atac molletà, que només va convertir 13 punts davant els 27 del Vic. La superioritat dels vigatans en l’últim quart va ser clau per aixecar el trofeu.

El president del conjunt vigatà, Ramon Luna, va coincidir amb Alonso en el fet que va ser un partit molt competitiu en el qual l’UVic-UCC CB Vic va començar molt endarrere però es va refer a la segona part i va aconseguir posar en problemes els visitants. Luna també va voler destacar el paper de Pep Ortega i Xavier Torrent durant el partit, però també durant la Lliga, amb una actuació molt completa, explicava. Un títol molt important per al conjunt vigatà que reflecteix el bon moment esportiu de l’equip i és “una injecció de moral de cara a les futures competicions”.

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 504 persones.