David Jordà s’imposa a la final del torneig ITF del CT Vic

La parella formada per Dimitros i Sefanos Sakellaridis va vèncer en el quadre de dobles

24/05/2023
Vic

David Jordà és el nou campió del 19è Torneig ITF Men’s Circuit – 4t Gran Premi Boada – 43è Trofeu Carles Ylla de tennis, que va finalitzar aquest diumenge després de nou dies de competició al Club Tennis Vic. La final la va enfrontar amb l’israelià Daniel Cukierman, a qui va superar per dos sets: 6/3 i 6/1. Jordà va convertir-se d’aquesta manera en el jugador revelació del torneig en què la pluja, durant la competició, va fer una treva.

El partit no va començar gens bé per al tennista català ja que va veure com Cukierman li guanyava el primer joc i li trencava el seu posant-se un 2 a 0. Precisament aquest segon joc, que es va decantar per Cukierman, va ser molt llarg, amb punts molt disputats i amb avantatges constants per a un i altre jugador que finalment es van decantar per l’israelià. Però el 2 a 0 en contra va ser un punt d’inflexió per a Jordà, que va donar la volta al marcador situant-se de seguida amb un 4 a 3. Cukierman no va guanyar cap més joc i Jordà es va emportar el primer set.

En el segon, domini clar per Jordà, que tret d’un joc per Cukierman el català va ser molt superior i es va emportar el set i el partit per la via ràpida. A les semifinals Cukierman va eliminar el francès Tristan Lamasine per un doble 6/2 i als quarts Fèlix Gill, que a la primera ronda havia eliminat el màxim favorit del torneig, el cap de sèrie número 1, Oriol Roca, mentre que Jordà es va classificar per a la final després de superar el francès Maxime Chazal per 3/6, 7/6 i 6/1 en un partit amb remuntada inclosa al perdre el primer set i guanyar en el tiebreak del segon. Als quarts de final, va superar Gonzalo Bueno per 4/6, 6/1 i 6/3.

Al lliurament de premis hi van assistir representants de la Reial Federació Espanyola de Tennis, de la catalana, de la família Ylla, del Grup Boada així com membres de la junta directiva del CT Vic encapçalada pel seu president, Miquel Vilardell, que va donar les gràcies a totes les persones que han fet possible aquest circuit i va destacar “la qualitat i el bon nivell que van oferir tots els jugadors que n’han pres part”.

En dobles, la parella formada per Dimitros i Stefanos Sakellaridis es va imposar per un doble 3/6 a l’israelià Daniel Cukierman i a l’argentí Mario Kestelboim en un partit disputat divendres a la tarda. A les semifinals, els germans Sakellaridis van superar els caps de sèrie número 3 del torneig, els espanyols Ignacio Benzal i Álvaro López, per 6/7 i 4/6.