Eloi Palau, subcampió de la Copa del Món

Martí Riera va acabar en vintena posició

26/09/2021
Belfort (França)

El periple internacional dels riders de Trialsport i la UC Vic Eloi Palau i Martí Riera va acabar el cap de setmana passat a la Copa del Món de França de la millor manera possible. Després del bronze Absolut i l’or Júnior i per equips, respectivament, al Campionat del Món de Vic, el viladrauenc va aconseguir-hi la segona posició Elit masculí 20’’, mentre que el vigatà va acabar en vintena posició.

La competició havia d’estar conformada per tres proves –n’hi havia programada una a Àustria a principis de juliol i una altra a Polònia a finals d’agost–, però es va acabar reduint a una única localització a causa de la pandèmia. La competició que es va fer a Belfort es va disputar en un circuit amb dues zones outdoor i tres zones indoor al pavelló de la localitat, amb un nivell de dificultat que no permetia el més mínim error. Eloi Palau va fer una actuació impecable, sumant 600 dels 600 punts possibles, que el va fer acabar en segona posició de la seva categoria per darrere del madrileny Alejandro Montalvo per temps, amb només 9 segons de desavantatge. “Estic satisfet però em queda una espina clavada perquè em va tornar a passar el mateix que al Mundial de Vic. Arribava primer a la penúltima zona i vaig cometre un error. Però en general tanquem un any bo, només ens queda gaudir dels resultats i aprendre dels errors”, deia a l’acabar.

Martí Riera, per la seva banda, es va quedar fora de la mànega definitiva i va acabar en vintena posició, però veia com “una recompensa prendre part a la Copa del Món” ja que no hi ha categoria Júnior. Tot i així, tancava la competició assolint l’objectiu de ser el primer dels esportistes de la seva edat.

Al jove li queden ara tres proves de la Copa d’Espanya de trial Júnior, mentre que Palau dona per finalitzada una gran temporada 2021.