Josep Maria Rey i Sabrina Solana s’emporten l’Ultra Bastions

La cursa va disputar la novena edició batent el rècord de participació, amb 1.200 corredors

06/06/2019
Ribes de Freser

Any rere any, la participació a la cursa Bastions no para de créixer, i aquest any no en va ser una excepció. En l’edició d’enguany, 1.200 corredors repartits en cinc categories diferents van prendre la sortida a Ribes de Freser, superant la participació de la passada cursa i, fins i tot, deixant corredors en llista d’espera que no van poder participar-hi perquè ja s’havia assolit el màxim nombre de participants inscrits.
Enguany, la Bastions constava de diferents recorreguts: quatre destinats a adults i quatre més per a nens i nenes. En les curses per als més menuts, que es van dividir segons les edats, la cursa més llarga no sobrepassava els tres quilòmetres de llargada, per a infants nascuts entre el 2005 i el 2006, mentre que la més curta es quedava en 800 metres per als nens i nenes nascuts entre el 2011 i el 2014.
Els recorreguts per a adults, en canvi, s’enfilaven fins als 100 quilòmetres com a màxim. La cursa més llarga, l’Ultra, constava d’un recorregut de 100 quilòmetres i quasi 7.000 metres de desnivell positiu. Els guanyadors de la cursa reina van ser Josep Maria Rey i Sabrina Solana, acompanyats al podi per Roger Sanglas i Albert Navarro i Esther Hernández i Mònica Guilera, respectivament. Seguint els passos de l’Ultra, la Trail sumava fins a 76 quilòmetres i gairebé 5.500 metres de desnivell. Al calaix més alt del podi d’aquesta cursa en categoria masculina es va alçar Dani Pares, seguit per Mario Ortiz i Alejandro Villarino. Pel que fa a la categoria femenina, la guanyadora va ser Natalia Rey, que va superar Esther Franch i Feliciana Orquiola.
Ja a la Marathon, la cursa més multitudinària, amb 400 corredors i de 50 quilòmetres i prop de 2.900 metres de desnivell, els vencedors van ser Jaume Marsinyach en homes i Eva Mesado en dones. Completant el podi de la Marathon van arribar Efren Mira i Oriol Prat i Camilla Ingram i Audrey Maqueda. Finalment, la cursa més curta, la Short Trail, de 27 quilòmetres i quasi 1.600 metres de desnivell positiu, se la va emportar David Coma, seguit per Juanma Guimerà i Vicente Roig en homes, i Aida Pérez, acompanyada per Cristina Vilarnau i Marta Velío, en dones.