Per què li diuen ‘Xume’ al capità del Torelló?

Jaume Francolí va ser un dels protagonistes de l’empat (1 a 1) dels de la Vall del Ges davant un Castellterçol que 17 anys després tornava a Tercera Catalana

El Castellterçol jugava diumenge un partit a Tercera Catalana 17 anys després i per molts jugadors va ser un dia especial. També pel conjunt local, el Torelló, que començava un projecte amb nous jugadors de la casa que portaven anys a fora i jugant a categories superiors. Dos equips amb objectius, a priori, diferents però amb la finalitat que necessiten temps i minuts per adaptar-se a la categoria i que en el primer partit del nou curs van empatar (1 a 1) i es van repartir els punts.

La iniciativa inicial la va dur el Castellterçol en uns minuts “imprecisos i en els quals hem estat molt nerviosos”, com explicava Nil Coll, un dels fills pròdigs que tornaven a Torelló després d’una dilatada trajectòria futbolística i que havia abandonat els terrenys de joc per compromisos personals. De fet va ser un dia d’estrena, però també d’absències. Com la del porter Fran Sánchez o la de Marc Alberch, capità de l’equip. Amb la seva absència el braçalet el va portar Jaume Francolí Xume, un altre dels retorns esperats després de cinc anys a l’Abadessenc i d’haver passat també pel Manlleu Juvenil, el Ripoll i el Vic. Conegut en el món futbolístic com a Xume –després que en unes colònies una monitora que parlava castellà no li digués bé el nom de Jaume–, explicava que “tenia ganes de tornar a casa i de posar el nom de Torelló el més amunt possible, és un projecte molt maco però com a tot canvi costarà adaptar-nos però de mica en mica lluitarem per estar a dalt”.

El Castellterçol va començar dominant davant un Torelló espès i amb moltes novetats a l’equip. Un dels nous fitxatges, Bright, va sortir a la segona part i amb ell va arribar el gol. Amb la pluja, el partit es va trencar però el Castellterçol no havia dit l’última paraula. Quan faltaven dos minuts pel final una pilota mal defensada va acabar als peus d’Isaac Relats que posava l’1 a 1. L’autor del gol és el germà petit de l’entrenador del Castellterçol, un dels pocs jugadors de l’equip amb experiència a la categoria. Aquesta és la seva segona temporada amb el Castellterçol, ja que amb l’arribada del seu germà a la banqueta va deixar el Moià i va renunciar a la categoria per jugar a Quarta Catalana i ajudar al Castellterçol, que només va perdre un partit en tota la temporada, a pujar de categoria.

En aquesta enquesta han votat 114 persones.