El ripollès Albert Rudé guanya la copa de Polònia amb el Wisla de Cracòvia

L’equip va guanyar al Pogon Szczecin de la Primera Divisió per 1 a 2 en un partit que es va resoldre en la pròrroga

El ripollès Albert Rudé ha tornat a fer gran un dels clubs més històrics de Polònia, el Wisla de Cracòvia. Des de la banqueta, l’exfutbolista del Campdevànol, el Banyoles o el Manlleu, va assolir aquest dijous una fita de gran envergadura: guanyar la Copa polonesa.

La gesta agafa més rellevància si es té en compte que el Wisla competeix des de fa dues temporades en la segona divisió del futbol polonès, i que per aconseguir el títol de copa, el club de l’estrella blanca ha hagut de superar cinc eliminatòries, i les dues últimes contra rivals de la màxima categoria.

Rudé rep una remullada per part dels seus jugadors després de guanyar la copa de Polònia

En la final també es va trobar un conjunt de la Primera Divisió, el Pogon Szczecin. L’actual quart classificat de la Ekstraklasa es va avançar en el minut 75 de partit, però el Wisla de Rudé va demostrar una gran capacitat de reacció i perseverança, i en el temps de descompte el jugador navarrès Eneko Satrústegui va empatar l’enfrontament.

L’eufòria va pujar de revolucions en el tercer minut de la pròrroga, quan el mallorquí Ángel Rodado va transformar l’1-2 favorable al Wisla. Amb el xiulet final, va arribar el clímax. I és que amb aquest triomf, el club de Cracòvia suma la seva cinquena copa al palmarès, a on també s’hi acumulen 13 lligues de la Primera Divisió del país.

El Wisla feia 21 anys que no guanyava la Copa de Polònia, i amb aquest triomf també s’assegura jugar la propera edició de l’Europa League. Amb el títol a la butxaca, l’èxit ha de ser una injecció de força i moral per afrontar el darrer tram de la temporada, a on el Wisla de Rudé buscarà l’objectiu principal del curs: l’ascens de nou a la Primera Divisió de Polònia. Ara són cinquens, amb 49 punts i ocupant llocs de fase d’ascens.