EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El Drac que Vol Tragar, al taller

Durant el mes de juliol s’ha restaurat part del bestiari popular de Sant Hipòlit de Voltregà

Com cada dimecres del mes de juliol, els vestidors del teatre de Sant Hipòlit tenen les portes obertes de les 4 de la tarda a les 8 del vespre. Damunt la taula hi ha pots de pintura, pinzells i cola, el material essencial per tal de restaurar una part del bestiari del Drac que Vol Tragar: els cavalls i el drac. “Hem restaurat algunes figures perquè durant les festes on hi ha moviment sempre s’emporten cops”, explicava Xevi Vigué, organitzador del taller.

L’objectiu d’aquest taller de restauració era arreglar tot el bestiari que ho necessitava i millorar-lo quant a pirotècnia i proteccions, per tal de facilitar la feina als portadors. Així doncs, un grup de persones implicades amb el Drac que Vol Tragar i gent voluntària han participat en aquest taller durant el mes de juliol.
Aquest és el primer estiu que s’organitza el taller de restauració, però els altres anys també havien de repassar tot el bestiari abans de la festa major, per comprovar que estigués a punt per a l’actuació. “Aquest any hem intentat anticipar-nos i començar a arreglar el bestiari. El que no es pugui fer aquest any, esperem fer-ho al pròxim”, comentava Vigué.
La festa d’El Drac que Vol Tragar arribarà a la 12a edició en aquesta propera festa major. El nom va sorgir perquè històricament es deia que el nom de Voltregà venia d’un drac que es volia tragar la gent, i a partir d’aquí va sorgir la història. “Nosaltres hem anat fent la història una mica a la nostra manera”, explicava Vigué, que afegia que com que popularment es diu que Voltregà és terra de voltors, hi van incorporar els voltors.

El Drac que Vol Tragar va néixer a Sant Hipòlit l’estiu del 2008, quan es va començar a teatralitzar la llegenda. El drac, els voltors, els cavalls i el gegantó no són els únics protagonistes, sinó que també ho és la pirotècnia, un element essencial en aquesta actuació. L’any passat, coincidint amb el desè aniversari d’El Drac que Vol Tragar, es va modificar la ubicació de l’actuació i això va significar “un punt d’inflexió”, segons Vigué. Les últimes edicions s’havien fet a la plaça de la Vila, però l’any passat es va decidir fer-la a la plaça de l’Església per poder acollir així a tot el públic assistent. “Vam quedar molt contents l’any passat amb el canvi d’ubicació. Vam veure que agradava a la gent i aquest any es tornarà a fer a la plaça de l’Església”, afirmava Vigué.
El taller de restauració es va acabar el penúltim dimecres del mes de juliol, però tot i això es continuarà treballant per tal que el bestiari d’El Drac que Vol Tragar estigui a punt el dia de la inauguració de la festa major. “Si tot va bé aquest any estrenarem algun element nou”, concloïa Vigué.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 145 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't