“És la festa major de la comarca”. Així de contundent i amb aquestes paraules el cuiner osonenc, Nandu Jubany, definia la gran festa d’Osona Cuina: el Dijous Llarder. Un any més s’ha tornat a desplegar a la plaça Major de Vic. L’ha presidit, com no podia ser d’altra manera, el porc que des d’ahir a les set de la tarda rosteix a foc lent en aquestes graelles de gran format.
A pocs metres del gran protagonista de la jornada s’hi desplegava un altre dels clàssics del dia: el concurs de truites. I ho ha fet amb un jurat de luxe que han format la cuinera Maria Nicolau, el xocolater Lluc Crusellas i l’estrella de la jornada, la iaia Angeleta, que en declaracions a EL 9 TV explicava com ha de ser, pel seu gust, la truita perfecta.
S’hi ha aproximat força la proposta que hi ha presentat l’Octavio, que avui s’estrenava com a concursant. Ha optat per la fórmula clàssica de truita de patates i ceba, amb un toc especial:
Pels volts de les dotze del migdia els cuiners d’Osona Cuina despenjaven el porc per començar a servir els milers d’entrepans que s’han servit a la plaça durant tot el dia.
Uns minuts més tard els pronòstics es començaven a complir a les llargues cues que s’han format a les carpes on el de porc rostit es convertia en l’entrepà més buscat.
A banda del plat estrella, durant tot el dia també s’han servit entrepans de botifarra, de cansalada, de botifarra negra i un altre dels clàssics: de canelons. Les postres han anat a càrrec del col·lectiu Taula Dolça.
{{ comment.text }}