La 6a edició de la Somnàmbula es converteix en la més participativa

Prop de 600 persones van participar a la cursa

23/07/2019
Roda de Ter

Gairebé 600 persones van participar divendres al vespre a la Somnàmbula, la cursa solidària organitzada per Sant Tomàs amb l’objectiu de recollir fons per a algun projecte de l’entitat. Josep Vila, responsable de desenvolupament de serveis del TAC Osona, es mostrava “molt content, hem superat els inscrits, la Somnàmbula està plenament consolidada i cada any aconseguim que gent de tota la comarca vingui a Roda”.

I així és com molts dels participants ho explicaven: “Hem vingut cada any, no podíem fallar.” Això sí, segons l’estat físic de cadascú es triava un recorregut o altre: “L’any passat la vam fer corrent, aquest any ens ho agafarem amb calma i la farem caminant.” I és que la cursa tenia tres recorreguts, perquè cadascú pogués trobar el més adequat: Troneres, amb 7,3km d’asfalt i terra per als corredors; Tocatardans amb 4,5km d’asfalt i terra per als caminadors, i Noctàmbuls, amb 4,4km de circuit d’asfalt, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Per diferenciar-los i com a novetat, enguany es van repartir polseres lluminoses de diferents colors. L’altra novetat va ser en el recorregut de corredors. “Ja que estrenàvem al polígon Puig Vell de Roda de Ter, allà hi hem fet un laberint”, explicava Vila. El guanyador de la cursa va ser Jordi Gallifa, de Sant Miquel de Balenyà, que precisament destacava que “havia estat una cursa molt divertida” encara que també assegurava que “és molt trencacames”. Darrere seu i a només cinc segons va arribar Josep Maria Novellas i tot seguit, Joan Riba: “Ens hem escapat juntament amb un altre company que després s’ha perdut i hem fet tota la cursa pràcticament junts”, explicava Gallifa. En fèmines, la victòria va ser per a Núria Peix amb un temps de 38min 40seg, seguida de Carla Solà i Isabel Castany a poc més de 2 minuts i mig, mentre que a la cursa Noctàmbuls, amb un recorregut adaptat, els primers van ser Pere Viñets, Albert Coromines i David Benítez, en homes, i Berta Cañete, Vanessa Coromina i Chiara Cañete. La majoria de participants, però, van optar per fer la caminada.

En aquesta sisena edició la cursa també va comptar amb una vuitantena de voluntaris. La sortida i l’arribada es van fer a la plaça Major de Roda, que va gaudir d’un gran ambient.

Anireu aquest any a les manifestacions per la Diada?

En aquesta enquesta han votat 617 persones.