EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Dos joves catalans llencen al mercat els primers batuts d’insecte

Ho han fet a través de l’empresa Becrit i s’ha convertit en pionera en la comercialització de batuts de proteïnes fets a base d’insectes


18/03/2020

Kevin Rams i Arnau Casals. Barcelona

Els insectes són el futur de la nutrició. La més que possible extinció d’animals que fem servir pel consum propi ha fet que el sector alimentari s’hagi hagut de reinventar per trobar solucions a aquest problema que amenaça a la humanitat. Un estudi realitzat per la Universitat de Teramo (Itàlia) extreu conclusions com “ingerir llagostes o cucs de seda té un valor nutritiu similar que el suc de taronja o l’oli d’oliva” i un altre de les conclusions d’aquest estudi que es va fer públic el 17 de juliol de 2019 és que “els insectes comestibles són una excel·lent font de proteïnes, àcids grassos trans, minerals, vitamines i fibra”.

A Barcelona, dos joves catalans han fet un pas endavant i han tret al mercat els primers batuts de proteïnes fets a base d’insectes. Sergi Playà i Daniel Morató són els impulsors d’aquests batuts. L’origen del producte es troba a Cambodja. En aquest indret, Playà treballava de chef en un dels restaurants de l’illa i un dia li van donar a provar un grill. Al cap d’un temps, va anar a Tailàndia a conèixer les granges d’insectes i va ser allí on va veure una gran oportunitat de negoci amb els insectes. Aquest esdeveniment ha revolucionat el sector alimentari i mitjans de comunicació com RAC1 o Cadena SER s’han fet ressò d’aquest esdeveniment. 

Becrit va néixer per treure en el mercat un aliment súper proteic com són els insectes que es coneixen com a Buffalo Worm. Aquest tipus d’insecte es cria en granges especialitzades que es troben als Països Baixos. Les granges holandeses compten amb més de 40 anys d’experiència en la cria d’insectes i segueixen les directives de la Unió Europea (UE). La normativa legal no permet la utilització de cap mena de medicament com hormones, antibiòtics i pesticides per manipular-les. En l’actualitat, l’estat espanyol no permet la manipulació d’insectes, com sí que autoritza els Països Baixos. Tot i això, permet la comercialització dels productes que contenen insectes com les larves de cuc. Els insectes tenen un alt percentatge en proteïnes i molts beneficis per la salut de les persones. Beneficis com que tenen el triple de magnesi que una peça de carn i més ferro que els espinacs, entre altres adquisicions proteiques. A més, la proteïna de l’insecte és sostenible perquè es necessita menys recursos per realitzar la mateixa quantitat d’aliment que un producte càrnic qualsevol.

Els emprenedors catalans han tret una línia de productes amb diversos sabors per intentar arribar al consumidor més refinat. Sabors com maduixa, xocolata o vainilla perquè els paladars més clàssics i exigents sentin una gran satisfacció a l’hora de consumir el producte i no notin la diferència entre un producte que no porta proteïnes d’insecte i un que sí que en porta. “Els nostres productes no porten lactosa i això fa que es puguin digerir bé” explicava Playà en la breu entrevista que li van fer al programa matinal de El Món a RAC1.

Si anem a la pàgina web, trobarem una pàgina molt ben treballada on ens respondran tots els dubtes que l’internauta tingui sobre el contingut del producte, els beneficis de la proteïna d’insecte i un assortiment de batuts d’insecte amb sabors diversos i combinats amb maduixa, xocolata o vainilla. També podem adquirir un recipient fet de moresc (conegut com a Shaker) que serveix per consumir el Becrit – Insect Protein de manera sostenible i el podem adquirir per separat o amb la compra d’un dels productes d’aquesta marca catalana. Tots els productes de l’empresa Becrit van sortir a la venda a finals del mes passat i es poden trobar al seu portal web.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 446 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't