Aquest dissabte es va acabar el Gran Recapte d’Aliments d’enguany, que va arrencar dilluns passat i en alguns punts aïllats es va estendre fins diumenge. A l’espera del recompte definitiu de la recaptació, el Banc dels Aliments estima que en el conjunt de Catalunya s’han recollit més de 4,7 milions d’euros en donacions, que suposen un 45% del que es va aconseguir l’any passat.
Tot i això, el delegat de l’entitat al Vallès Oriental, Joan Hidalgo, es mostra prou satisfet: “Ha estat una campanya molt diferent de l’habitual i en un context molt complex. Tenint tot això en compte, ha anat força bé.” El que s’ha demostrat com un encert és el nou sistema de donacions a través de la compra de tiquets solidaris.
Gisela Comas, propietària de Peixos Paquita a Granollers, n’és un exemple. “En cinc dies he exhaurit quatre talonaris i n’he hagut de demanar més”, explica la peixatera, que va vendre un talonari i mig en els dos primers dies. Cada talonari té 25 tiquets de 3 euros, amb la qual cosa, en el moment de fer aquesta entrevista, els clients de Peixos Paquita ja havien contribuït al Gran Recapte amb 300 euros. “Tinc la clientela més maca del món!”, assegura.
L’establiment bescanviarà els diners que reculli en peix que servirà al menjador social El Xiprer, de Granollers. “Vam parlar amb un majorista de confiança, de Montornès, que per aquesta ocasió ens servirà el peix per a El Xiprer a preu de cost per a ell, de manera que ni nosaltres ni ell no hi guanyarem res”, explica Comas.
D’altra banda, la presència dels voluntaris a l’entrada de les grans superfícies –habitual en les anteriors campanyes del Gran Recapte– s’ha mantingut durant el divendres i el dissabte, els dos dies més forts. En alguns establiments que tenien prou espai a l’entrada per mantenir les distàncies, voluntaris han informat els clients de la campanya i de com ho havien de fer per contribuir.
{{ comment.text }}