Breinco aspira a ser el fabricant dels panots de les voreres de Barcelona del segle XXI. La proposta de l’empresa de Llinars ha rebut la qualificació més alta en el procés que ha engegat l’Ajuntament de Barcelona per obtenir uns panots que, sense variar el característic disseny de flor, aporti millores des d’una perspectiva de sostenibilitat, tant en el procés de fabricació com un cop col·locats a les voreres.
La proposta de l’empresa de Llinars es posarà ara a prova als espais de la superilla de l’Eixample, juntament amb les de les altres dues finalistes, Constralula i Escofet, per avaluar-ne el comportament i fer l’adjudicació a una de les empreses seleccionades.
El repte que havien de resoldre els diferents participants en la convocatòria era la introducció de millores en materials, durabilitat i comportament respecte a la filtració d’aigua. Breinco porta anys promovent la introducció de paviments sostenibles a la ciutat i, sota els criteris de sostenibilitat que el caracteritzen, va crear la seva proposta Panot Segle XXI.
El disseny planteja una solució de pavimentació drenant per respectar el cicle natural de l’aigua. Amb la utilització d’un 40% d’àrids reciclats, el material el totalment reciclable i reutilitzable. La proposta també redueix la contaminació acústica, amb un redisseny del dibuix de la flor i també utilitza colors clars per millorar el confort tèrmic. El panot també té additius minerals que aporten propietats de captació de CO2.
Un dels principals avantatges de aporta la proposta de Breinco és el sistema de col·locació de les peces, sobre una subbase natural, amb encaixos i sense morter. És un sistema sis vegades més econòmic, i genera avantatges com la reutilització de la peça, la permeabilitat del sòl i un estalvi en costos d’execució. L’empresa remarca que la peça està fabricada amb energia 100% renovable, amb àrids reciclats de primera qualitat o amb origen de quilòmetre 0.
{{ comment.text }}