Constanti Stefanescu: Seguiment de papallones per estudiar el canvi global

Constantí Stefanescu, de Sant Pere de Vilamajor, és científic i un dels investigadors destacats del Museu de Ciències Naturals La Tela de Granollers.

El 9 Nou
10/03/2014

Des de fa una vintena d’any treballa en l’estudi de les papallones i la seva importància en el seguiment de l’escalfament global. Després d’una primera etapa en el camp de l’oceanografia, la seva activitat investigadora es va centrar en l’estudi de l’ecologia i conservació de les papallones diürnes.

Des de 1994 va coordinar el Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS), una xarxa de seguiment de la biodiversitat que va començar de forma modesta al Montseny i comarca i que ara ja compta amb més d’un centenar d’estacions repartides per Catalunya, Andorra i Menorca i Eivissa, a les illes Balears, on anualment es recullen dades estandarditzades sobre l’abundància setmanal de les comunitats de papallones. El CBMS es coordina des del Museu de Granollers-Ciències Naturals, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Constantí Stefanescu utilitza questa base de dades per estudiar els patrons de diversitat i les respostes de les papallones mediterrànies al canvi global. Altres línies prioritàries de la recerca d’aquest científic de Sant Pere de Vilamajor són l’estudi de la migració dels lepidòpters, la incidència del parasitisme en les poblacions de papallones i l’evolució de les preferències tròfiques en aquests insectes.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 875 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't