El Circuit es reivindica com un generador d’oportunitats per a les ciutats de l’entorn

Els agents econòmics comarcals busquen vies per treure més profit de la proximitat de l’equipament

El Circuit de Catalunya és “un generador d’oportunitats” per als municipis de l’entorn més immedidat. El director de l’equipament, Joan Fontserè, ho ha reivindicat aquest dijous, en el transcurs d’una nova sessió del Club de Premsa d’EL 9 NOU que, sota el títol “Què aporta el Circuit a la comarca del Vallès Oriental?” ha assegut a la taula el mateix director del Circuit i els presidents de l’associació de comerciants Gran Centre, Laura Sabatés, i del Gremi d’Hostaleria, David Vázquez, i el director general de la Unió Empresarial Intersectorial, Joaquim Colom.

Els representants dels sectors econòmics tenen la posició compartida que l’entorn més immediat del Circuit ha de saber treure profit de la proximitat d’un equipament que porta al territori un gran nombre de visitants, que és referent per a la indústria del motor i que està transformant el model per vincular-lo a la indústria de l’entreteniment, com demostra l’acollida de festivals musicals, com el Doctor Music.

Els gairebé 30 anys de trajectòria del Circuit han donat peu a una relació amb alts i baixos amb l’entorn més immediat. La sensació ha estat sovint que Granollers i altres municipis de l’entorn i el Circuit “han viscut d’esquenes”, segons admetia Sabatés. En els últims anys, hi ha hagut una implicació superior, però els resultats d’aquesta relació no s’acaben de reflectir en el nombre de visitants a la ciutat ni en les botigues ni en els restaurants. Els representants de tots dos sectors econòmics no amaguen una certa autocrítica. “Cal que també hi hagi implicació de la ciutat per projectar que respirem motor”, diu Sabatés. “Els empresaris també hem de ser proactius”, admet, per la seva banda Colom.

“El Circuit és un recinte on hi passen coses, més enllà dels grans premis”, apunta Fontserè. És en aquest sentit que parla de les oportunitats que genera l’equipament. El director del Circuit recorda el “sentiment de pertinença” que havia tingut l’equipament per a la comarca i reclama que es recuperi per treure profit de les oportunitats.

Lentitud a desenvolupar el Pla Director

En la trobada també es va fer referència al Pla Director del Circuit, l’ordenació urbanística de 578 hectàrees al voltant de l’equipament per destinar-les a activitat econòmica. El pla, aprovat el 2016 ha fet pocs passos de desenvolupament. “Hem d’ajudar les empreses que hi estan interessades, perquè volen venir si estan a prop del Circuit”, va reclamar Colom.

“La captació d’empreses acaba sent un peix que es mossega la cua: les empreses no fan el pas perquè no hi ha el pla desenvolupat, i el pla no es desenvolupa perquè no hi ha ofertes en ferm de les empreses”, admet Fontserè. No obstant, hi ha constància de l’existència de petites i mitjanes empreses interessades i també de grans inversors interessats a urbanitzar i comercialitzar espais.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 498 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't