Els Agents Rurals troben un niu de vespa asiàtica en unes antigues feixes de conreu de Caldes

La vespa asiàtica ha arribat al Vallès Oriental. Els Agents Rurals han destruït aquest divendres un niu d’aquesta espècie que s’ha localitzat a dins d’una antiga cabana mig enderrocada en unes antigues feines de conreus. La Policia Local ha trobat el niu i ho ha comunicat als Agents Rurals.

El 9 Nou
20/10/2014

Els Agents Rurals han destruït aquest divendres un niu de vespa asiàtica o velutina a Caldes de Montbui. El niu, que feina uns 40 centímetres d’amplada per uns 45 centímetres d’alçada, ha estat localitzat per la Policia Local del poble, que ho va comunicar als Agents Rurals. Estava situada a l’interior d’una antiga cabana mig enderrocada en unes antigues feixes de conreu on ja no hi ha plantacions.

La destrucció del niu s’ha fet aquest divendres al vespre en el moment del dia que les vespes tenen menys activitat. També amb totes les mesures de seguretat per evitar qualsevol mena de problema, han explicat fonts del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

CONTROLS A LA ZONA

Els Agents Rurals investiguen la presència de la vespa asiàtica al Vallès -fins ara només se n’havien trobat a diversos punts de les comarques de Girona- després que es detectés un exemplar de vespa a Vacarisses, al Vallès Occidental. Els Agents Rurals estan fent un seguiment dels abellars propers a totes dues poblacions. Segons fonts del Departament, s’han col·locat més de 25 trampes de captura a paratges i abeuradors per intentar saber el volum de la població i com es mou.

Segons les mateixes fonts, “a Vacarisses, s’han observat alguns casos de depredacions, i fent la revisió de les trampes s’ha constatat que hi han quedat atrapats una setantena d’exemplars de vespa velutina”. A diferència de Caldes, però, no s’ha trobat cap niu.

ESPÈCIE INVASORA

La vespa asiàtica és una espècie invasora que va arribar a Europa a través de França. A Catalunya, s’ha detectat presència a diversos punts de les comarques de Girona. No és perillosa per a les persones però si que causa problemes als apicultors perquè perjudica a les espècies autòctones i redueix la producció de mel. També té efectes negatius per a la pol·linització.

MÉS DADES AQUEST DILLUNS AMB EL 9 NOU

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't