L’AECC-Catalunya contra el Càncer ha inaugurat aquest dimecres a Granollers un centre assistencial des del qual donarà servei perquè els pacients de càncer i els seus familiars no hagin de desplaçar-se a Barcelona per tenir els serveis de l’associació.
Amb la nova seu, de 120 metres quadrats i situada al passeig de la Muntanya, l’entitat s’aproparà a la població i posarà en el centre de la seva activitat la qualitat de vida i el benestar dels malalts de càncer i les seves famílies.
En aquest Punt Comarcal del Vallès Oriental s’oferirà de forma gratuïta un servei integral per a pacients de càncer i les seves famílies. Es proporcionarà atenció social -una guia per minimitzar l’impacte del càncer en el dia a dia, orientació sociolaboral, material ortopèdic, accés a ajudes econòmiques- i un servei d’atenció psicològica personalitzada. L’atenció social s’ofereix cada dia a la tarda, mentre que l’atenció psicològica serà els dimarts i els dimecres, també a la tarda.
Des del Punt Comarcal també es faran campanyes de prevenció i detecció precoç del càncer. Aquestes campanyes s’estrenen el 30 de maig, amb la campanya de tabac i la conferència “Esfuma’t del tabac”, a càrrec de l’oncopsicòloga Carme Cortès.
Els serveis del nou centre complementen els que l’associació ja donava fins ara a la comarca a través dels convenis que tenia amb l’Hospital de Sant Celoni, que ofereix des de fa dos anys atenció social als usuaris; els dos convenis amb l’Hospital Sociosanitari de Mollet per oferir atenció psicològica, i un conveni amb l’Institut Català de la Salut per donar servei al Programa d’Atenció Domiciliària de pal·liatius de Mollet. A través d’aquests convenis, l’AECC va atendre el 2017 més de 430 usuaris.
Tercera delegació comarcal
El punt comarcal del Vallès Oriental és el tercer d’una sèrie de centres assistencials que AECC-Catalunya contra el Càncer està posant en marxa a la demarcació de Barcelona. El primer es va inaugurar a Igualada i el segon a Mataró.
Són els primers passos del desplegament territorial que l’associació està fent per poder fer front a la nova realitat que envolta la malaltia, amb un nombre creixent de persones que conviuen amb el càncer, i durant més temps, a més de determinades mancances i seqüeles. La malaltia té una prevalença més gran degut a l’envelliment de la població. Amb el desplegament territorial s’apropen els serveis a la població i es treballa per universalitzar l’ajuda i professionalitzar els serveis oferts.
A la inauguració de dimecres han assistit la regidora de Salut Pública de Granollers, Maria del Mar Sánchez, el director del sector sanitari del Vallès Oriental del Servei Català de la Salut, Joan Parellada, el president del Consell Comarcal, David Ricart, i el president de l’AECC-Catalunya contra el Càncer, Juli de Miquel.
{{ comment.text }}