L’Ametlla inicia els tràmits per renovar el pla general de 1987

L’objectiu és tenir l’avanç del pla enllestit abans del final del mandat en un procés que es vol obrir a la ciutadania, grups polítics i les entitats

El darrer ple de l’Ametlla va aprovar iniciar el procés de revisió del pla urbanístic que data de 1987. Ho va fer amb els vots a favor dels tres partits del govern (ERC, Ametlla’t i L’Ametlla en Comú).

El PSC es va abstenir i Junts per l’Ametlla hi va votar en contra argumentant que la revisió comporta una despesa econòmica important i que, en la situació actual derivada de la Covid-19, hi ha altres prioritats. També van expressar la seva desconfiança amb el regidor de Territori, Pere Marieges. “Dubtem que sigui la persona més idònia per fer aquesta tasca”, va dir la regidora Dolors Ferrer.

Marieges va explicar que la Diputació aportarà 65.000 euros per fer l’avanç del nou planejament urbanístic que el govern municipal voldria tenir enllestit a final d’aquest mandat. L’alcalde Pep Moret va assegurar que l’inici del procés d’elaboració del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) era una de les decisions més importants del mandat. “Estem parlant de blindar l’Ametlla pels propers 30 o 40 anys amb allò que la gent del poble desitgi.”

“El planejament actual ha estat útil durant un temps però ara ja està obsolet”, va afirmar Marieges per justificar la necessitat de revisar el document de 1987. En la seva intervenció, el regidor va desgranar alguns aspectes que considera claus. Per exemple, “evitar ocupar noves superfícies amb més sol urbà”. “Ja en tenim prou amb el que ja tenim però ho discutirem”, va afirmar el regidor de Territori, que fins i tot va obrir la porta a passar a sòl no urbanitzable algunes àrees que ara es poden urbanitzar i que no s’han desenvolupat en 33 anys.

També va fer una aposta per un model de poble amb “un centre urbà de bategui amb força” i estigui “al servei dels barris que l’envolten”. I d’uns barris amb bones connexions amb el centre urbà, equipaments descentralitzats i una mobilitat pacificada. Per Marieges, també serà clau la creació d’habitatge dotacional per a les persones grans i l’impuls d’actuacions que permetin a la gent jove trobar un habitatge per poder-se quedar al poble. A més, va ressaltar la importància de la participació ciutadana, d’entitats i del conjunt de forces polítiques en tot el procés del pla.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 120 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't