La pandèmia s’ha cobrat la primera víctima al sector hoteler de la comarca: l’hotel Can Galvany de Vallromanes ja no va tornar a obrir després del confinament i els propietaris l’han posat a la venda.
L’establiment, que va entrar en funcionament el 2012, ja no anava gaire bé abans de l’arribada de la Covid-19 i la pandèmia li ha donat l’estocada definitiva. Davant d’això, l’Ajuntament està buscant inversors per intentar que l’edifici continuï funcionant, amb usos diferents de l’hostaleria.
“Sigui per la ubicació o pel que sigui, a l’hotel li costava funcionar. Estava molt vinculat a l’activitat del circuit de Montmeló, com tots els hotels de la zona, però per algun motiu no va aconseguir anar del tot bé. Fa un o dos anys ja van tancar el restaurant que tenien”, explica l’alcalde de Vallromanes, David Ricart.
La situació sanitària ha obligat els propietaris –d’origen xinès– a posar a la venda l’hotel i la finca que hi ha al davant, i la perspectiva que es perdi l’activitat és una mala notícia per a l’Ajuntament. “El millor que podria passar per a Vallromanes és que l’hotel reobrís i que funcionés, perquè això ens porta gent. Per contra, el pitjor escenari és que estigui tancat i sense activitat perquè, per un cantó, no genera llocs de treball i, per l’altre, l’edifici i les instal·lacions corren el risc de deteriorar-se.”
Canvi d’usos
David Ricart considera que, en el context actual, és difícil que algun inversor aposti per comprar un hotel i posar-lo en marxa. Per tant, el consistori planteja reconvertir l’edifici i les instal·lacions per a usos diferents. “Ara mateix, la normativa en limita la utilització per a finalitats comercials, hoteleres i socioculturals o esportives. En els tres casos és molt difícil que la iniciativa privada s’animi a invertir, perquè la situació actual amb la pandèmia no ho afavoreix.”
Davant d’això, Ricart ha posat sobre la taula un canvi de normativa que permeti convertir l’hotel en una residència de gent gran, oficines o habitatges. “Amb un canvi normatiu, i sempre que es justifiqués l’interès públic, es podria plantejar una residència d’avis, un centre universitari per fer alguna formació específica, un edifici d’oficines per a alguna empresa o un conjunt d’apartaments, per exemple”, explica l’alcalde, que ja s’ha posat en contacte amb universitats, empreses i arquitectes.
A hores d’ara, aquesta iniciativa del consistori es troba encara en la fase inicial. “Ens agradaria que corrés la veu i que apareguin compradors interessats”, explica l’alcalde, que assegura que els propietaris de l’hotel ho veuen bé. “Els vam demanar si estarien disposats a invertir en algun d’aquests altres usos i ens van dir que no, però veuen amb bons ulls que es busqui un comprador amb aquests objectius”, comenta.
Una inversió de vuit milions d’euros
L’hotel Can Galvany està ubicat en una finca amb una superfície de prop de 6.000 metres quadrats, en què hi ha la masia (reformada) del segle XVIII que dona nom a l’hotel i un edifici de tres plantes de 830 metres cadascuna. Segons que ha pogut saber aquest periòdic, els propietaris han posat a la venda el conjunt per vuit milions d’euros.
{{ comment.text }}