L’institut de Sant Esteve canvia els barracons per un nou edifici

La setmana passada es van acabar de treure els mòduls que feina anys que acollien el centre

Han hagut de passar onze cursos abans l’Institut Can Record, de Sant Esteve de Palautordera, no ha tingut un edifici. La setmana passada es van retirar els últims barracons de l’antic institut, situat a una banda de la masia de Can Record, que és de titularitat municipal. A l’altra banda, a pocs metres d’on hi havia hagut els barracons, la direcció del centre encara descarrega les últimes caixes que es van endur dels antics mòduls. “Ha estat un juliol llarg, i encara ens estarem aquí fins al dia 31, però hem guanyat un edifici com cal”, diu la directora del centre, Rosa Lemos.

El nou equipament es va començar a perfilar gairebé des de la fundació. L’avanç implacable de la crisi i l’excusa de la Generalitat que hi havia pocs alumnes havien fet impossible la infraestructura fins a dia d’avui. El projecte final es va presentar el 2017 i les obres, que van començar el 2018, s’han allargat fins a aquest estiu. L’obra ha costat uns 3,5 milions d’euros a la Generalitat.

Encara avui s’hi estan fent els últims preparatius abans que comenci a rebre els primes alumnes el 12 de setembre, coincidint amb l’inici del curs. “Encara no tenim telèfon i tot just ens estan posant la wifi, però el més important ja hi és”, apunta Rosa Lemos.

El canvi d’un costat de la masia a l’altre, assegura la directora, serà important. Els set barracons que fins ara componien la flota de mòduls de l’institut havien quedat petits per a un centre que acull uns 220 alumnes de primer a quart d’ESO i amb unes ràtios de 22 a 25 alumnes per classe. “Teníem problemes de fred a l’hivern i de calor a l’estiu”, afegeix Lemos. El nou edifici també proporcionarà nous serveis al centre, que fins ara no disposava ni d’una biblioteca ni d’un gimnàs.

Nou edifici després de la llarga reivindicació 

Rosa Lemos és directora de l’Institut Can Record des de fa vuit anys i en fa onze que hi treballa. “Pensàvem que el nou edifici no arribaria mai i aquí estem. Tot això és fruit d’un treball d’insistència de l’Ajuntament, la direcció del centre i l’AMPA i ha funcionat perquè hem anat tots a l’una”, explica la directora de l’Institut Can Record.

El nou edifici era molt esperat, també pels alumnes. L’institut acull alumnes majoritàriament de Sant Esteve, però també d’altres poblacions com Montseny, Sant Celoni i Vallgorguina. Pel que fa als de Sant Esteve de Palautordera, els barracons de Can Record se sumen als que hi havia a l’Escola Vallmanya, del mateix municipi, abans que es construís el nou edifici. “Hi ha alumnes aquí a Sant Esteve que han passat tota la seva vida acadèmica en barracons”, lamenta Rosa Lemos.

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Esteve, Dani Fernández, es mostra molt satisfet amb el nou edifici i avisa que té ganes de veure’n el resultat final. “Nosaltres vam recollir la demanda i el que vam fer va ser anar a insistir. Ha sigut una feina sobretot de l’última legislatura i de molts viatges al Departament d’Ensenyament”, explica. A l’edifici ja hi llueixen les noves taules i cadires, que es poden veure des del carrer a través de les finestres. Per ara només molesta un element: “La torre d’alta tensió que hi ha a un costat de l’edifici és gegant i lletgíssima. Tant de bo la canviïn algun dia”, afegeix la directora del centre.

LA PREGUNTA

Com serà la presidència de Donald Trump?

En aquesta enquesta han votat 164 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't