Mollet presenta el número 37 de la revista “Notes”

Inclou onze articles sobre les missions populars, les víctimes del nazisme o botigues històriques

L’Ajuntament de Mollet i el Centre d’Estudis Molletans (CEM) van presentar dissabte el número 37 de la revista Notes, en el marc de la festa major d’hivern de Sant Vicenç. La presentació va recuperar el tradicional acte públic a la Sala Fiveller, que l’any passat es va suspendre per les mesures sanitàries derivades de la covid.

La revista recull onze articles, en 191 pàgines, que tracten amb profunditat temes tan diversos com les missions populars, les víctimes del nazisme, botigues històriques, la transformació urbanística de la dècada dels seixanta, la projecció internacional de Mollet, la memòria oral, recerca jove i patrimoni.

La presentació del nou volum del Notes va anar càrrec de l’alcalde de Mollet i president del CEM, Josep Monràs; el regidor d’Educació i delegat del CEM, Raúl Broto; el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau; el rector de la parròquia de Sant Vicenç, David Abadías, i el director del CEM, Jordi Bertran.

Monràs va destacar tres noms propis: mossèn Joan Galtés, mossèn Joaquim Brustenga, que van morir l’any passat i que van ser, respectivament, els impulsors del Notes i el CEM, i la Rosario de Can Gomà “que són imprescindibles en el nostre teixit cultural molletà”. 

Per la seva banda, Raúl Broto, va recordar que el Notes “serveix per guardar la memòria col·lectiva dels molletans i molletanes, per recordar i així no oblidar”

Finalment,Monsenyor Cristau va assenyalar que “a Mollet em sento com a casa i felicito l’alcalde i la corporació municipal per continuar amb la tasca del Notes”.

Amb aquesta nova edició de la revista ja són més de 600 articles publicats, més de 300 estudiosos que han publicat recerques i centenars de ciutadans i ciutadanes que hi col·laboren i hi donen suport cada any.

El Notes, que enguany farà 35 anys, s’ha convertit en la publicació de referència del coneixement del Baix Vallès. L’edició en paper arriba a biblioteques, arxius, centres d’estudis, entitats i particulars d’arreu dels territoris de parla catalana. La versió digital permet consultar o descarregar de manera gratuïta tots els articles que s’han publicat fins ara.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 115 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't