Parets ha inaugurat aquest diumenge l’escultura ‘Homenatge a la vida”, de l’artista local Òscar Moya Villanueva. L’escultura recorda el vell roure centenari de la plaça de la Font de la Salut que va caure la matinada del 22 d’abril de 2020 i no es va poder recuperar.
L’Ajuntament li ret ara homenatge amb una nova escultura, que està situada a la mateixa plaça on estava el roure. Òscar Moya ha creat un conjunt escultòric format per dues peces i pensat expressament per l’espai de la plaça de la Font de la Salut.
L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va recordar a l’inici de l’acte el vell roure i l’antic bosc de la Torre Malla i va parlar del roure com un símbol de fortalesa: “Antigament, els roures eren considerats un símbol de força i de fermesa i és ara quan necessitem símbols com aquests per tirar endavant, tot i les dificultats. Símbols de força, per superar les incerteses i per resistir els embats que estem patint actualment”.
Després va presentar la nova escultura com un exemple de convivència entre el passat i el futur, entre l’experiència i la innovació, i com una creació interactiva que permet veure el bosc de la Torre Malla.
Durant el parlament, va reafirmar el compromís del govern municipal en la creació d’espais verds, amb el medi ambient i amb iniciatives que ajuden a mantenir viva la memòria col·lectiva. L’alcalde va reiterar l’aposta pels artistes locals, com l’Òscar Moya, i pel patrimoni cultural com un dret de tots els ciutadans.
La vicealcaldessa de Parets, Casandra Garcia, va agrair la presència de tanta gent a la plaça de la Font de la Salut i va explicar com el projecte homenatge del vell roure arribarà també a les escoles del municipi: “Hem fet unes llesques del mateix roure, les portarem a les escoles de Parets i els oferirem l’oportunitat, a través d’un programa, per promoure l’art i convidarem l’Òscar Moya per explicar la seva visió”.
L’escultor, Òscar Moya, va explicar el concepte de l’escultura, dividida en dues peces: “El concepte principal és connectar la zona on estava el roure amb l’origen, que és el bosc de la Torre de Malla”.
El projecte va començar l’abril del 2020, però al taller s’ha treballat durant quatre mesos. Òscar Moya va dir també que està content amb el resultat: “L’objectiu era fer una peça interactiva i amb el buit s’ha aconseguit”.
La peça principal és un pilar d’acer de 600 x 80 x 25 centímetres, consta de sis obertures circulars fetes amb parts del vell roure a excepció d’una d’elles, oberta per poder veure el bosc de la Torre Malla des de la distància. Aquesta mirada simbòlica pretén posar en relleu d’on venim, el fet que som tot allò que hem viscut i destacar el que encara tenim i hem de perseverar.
La segona peça és una plataforma d’acer de 100 x 100 x 15 centímetres que conté una porció circular del tronc del roure original. L’obra s’ha dut a terme al llarg de quatre mesos al taller de l’escultor Josep Plandiura, a Can Serra.
{{ comment.text }}