Pastas Gallo pren el 25% del fabricant de pasta líder de la República Txeca

Pastas Gallo guanyarà posicions al centre d’Europa amb la compra del 25% l’empresa líder del sector de pasta a la República Txeca, Europasta. Compartida amb la firma portugesa Cerealis i directius de la mateixa Europasta, és la primera presa de participació directa de Gallo en una firma estrangera.

El 9 Nou
11/06/2010

Pastas Gallo ha concretat recentment la primera operació amb participació directa a l’estranger. La companyia que controla la família Espona ha adquirit el 25% d’Europasta, l’empresa líder en l’elaboració de pasta a la República Txeca, en una operació conjunta amb la portuguesa Cerealis i directius de la mateixa companyia txeca.

“L’operació forma part del pla d’expansió internacional de la companyia cap a nous mercats emergents del centre d’Europa”, s’ha limitat a assenyalar la firma catalana. L’operació “confirma la voluntat de Gallo de continuar liderant el mercat amb una estratègia comuna i apuntant cap a la seva internacionalització”, afegeix la companyia. Per a Gallo, la presa de posicions en aquell mercat és una oportunitat, perquè al centre d’Europa “encara no s’ha popularitzat el consum de pasta de blat dur, tal com es fa a Espanya des que Gallo la va introduir als anys 50”, assenyala un comunicat de l’empresa.

Europasta va facturar l’any passat 45 milions d’euros i comercialitza les marques Adriana, Zatkovy, Rosicke i Idéal al seu país i en altres de l’àmbit del centre d’Europa. Gallo, per la seva banda, mantindrà les seves marques en el mercat estatal, i en altres en què opera des de les plantes de Granollers, Esparreguera (el Baix Llobregat) i el Carpio (Còrdova).
Segons Gallo, l’acord permetrà a l’empresa “aportar la seva experiència en el sector i la seva adaptació a les noves modes i tendències importades des d’Europa”. També “podrà expandir la seva marca a altres països de la Unió Europea i diversificar i ampliar la seva gamma”.

Gallo lidera el mercat de pasta seca a l’Estat i també ocupa posicions capdavanteres en pasta fresca i pasta refrigerada. Tots tres articles formen part de la producció que el grup fa a la planta de Granollers. A Esparreguera elabora salses i al Carpio, planta que celebra el 50è aniversari aquest any, també s’hi fa pasta seca.
L’exportació del grup suposa un 12% de la facturació, que l’any passat va situar-se en 215 milions d’euros. La plantilla global del grup és de 400 treballadors.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 77 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't