Constituïdes totes les meses per a les eleccions generals

El cens al Vallès Oriental és de més de 311.000 persones


23/07/2023
Granollers

Totes les meses de votació per a les eleccions generals d’aquest diumenge al Vallès Oriental ja estan constituïdes, segons informa la web electoral del govern de l’Estat.

La celebració d’eleccions en ple estiu ha propiciat que sis municipis hagin fet canvis de punts de votació. S’hi suma Canovelles amb canvis per la festa major.

Dispensadors d’aigua en un col·legi electoral
Dispensadors d’aigua en un col·legi electoral / Toni Torrillas

Més de 311.000 electors

Un total de 311.162 persones residents al Vallès Oriental poden votar en les eleccions d’aquest diumenge 23-J. Són gairebé 10.000 més que en les darreres eleccions generals, les de novembre de 2019. Aleshores, el cens era de 301.754 persones.

Al Moianès, el cens també augmenta. Passa de les 10.308 persones que van poder votar en la repetició electoral de 2019 a les 11.019 que ho podran fer diumenge. Moià en té gairebé la meitat, 4.782.

Primera força canviant

ERC busca aquest diumenge la seva tercera victòria consecutiva en unes eleccions generals al Vallès Oriental. Els republicans van ser la força més votada en els comicis de l’abril de 2019 i van repetir victòria en la repetició electoral del novembre, tot i que van perdre dos punts en el percentatge total de vots aconseguits (del 25% al 23%).

El PSC, que va ser la segona força en les eleccions de novembre de 2019, aspira ara a repetir la victòria electoral que va aconseguir a les municipals d’aquest maig. I, per tant, tornar a guanyar unes eleccions generals al Vallès Oriental, un fet que se’ls resisteix des de l’any 2008. Aleshores van sumar el darrer triomf amb el 46% dels sufragis a la comarca.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 718 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't