Despengen la bandera espanyola i l’europea de l’ajuntament de Cardedeu

L’Esquerra Independentista de Cardedeu (Arran, Endavant, SEPC i CUP) han reivindicat l’acció. L’Ajuntament reposarà les banderes però no serà immediatament perquè se n’han de comprar de noves

Membres de l’Esquerra Independentista de Cardedeu (Arran, Endavant, SEPC i CUP) han despenjat i sostret durant aquesta nit la bandera espanyola i la bandera de la Unió Europea que, des d’aquest dilluns, oenjaven a la façana de l’ajuntament de Cardedeu.

L’Esquerra Independentista reivindica l’acció en un comunicat: “Traiem la bandera, i la traurem els cops que faci falta, fins a arribar el dia que no calgui, en uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes”. Justifiquen l’acció perquè “la bandera espanyola és un símbol de domini sobre el poble català, és el símbol d’aquells qui persegueixen la nostra cultura, la nostra llengua i els nostres drets com a poble”.

I recorden que “la voluntat popular de Cardedeu va ser clara, cap bandera en cap edifici públic”. “Si la sociovergència vol ofrenar glòries a Espanya, que tingui ben clar que el poble de Cardedeu no som mesells”, afegeixen.

https://x.com/cupcardedeu/status/1818238656546844683?t=oK598M9U9w7EQa4bi4hCiw&s=19

El govern municipal (PSC, Junts i Gent pel Canvi) va penjar-se per donar compliment a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a partir d’un procés judicial obert per una entitat espanyolista.

Els desconeguts han retirat la bandera espanyola i l’europea i han deixat la bandera catalana i la de Cardedeu, les úniques que hi havia a la façana de la casa de la vila abans d’aquest dilluns.

Fonts municipals han confirmat a EL 9 NOU que les dues banderes es reposaran. Amb tot, no serà de forma immediata perquè l’Ajuntament no disposa de més banderes, ni espanyola ni europea.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 542 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't