Dos regidors del govern de Vilanova presenten la seva renúncia

Fan efectiva la seva renúncia al ple d’aquest dimecres

Lluís Garcia, regidor de Desenvolupament Econòmic, Habitatge i Govern Obert per Impulsem, i Estela Gutiérrez, primera tinent d’alcaldia i regidora de Territori i Medi Ambient i Justícia Climàtica pel PSC, han presentat la renúncia com a regidors de l’Ajuntament de Vilanova.

En el cas de Gutiérrez, deixa l’Ajuntament per assumir un càrrec al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, al govern de l’Estat. “Donaré servei a una altra institució però seguint fent servei públic i, per tant, continuaré ajudant el poble, però des d’una altra responsabilitat”, explica Gutiérrez a EL 9 NOU, que havia entrat a l’Ajuntament després de les eleccions de 2023 com a número dos de la llista socialista.

Estela Gutiérrez, regidora del PSC a Vilanova

Gutiérrez lamenta deixar l’Ajuntament en aquest moment: “La meva pena és haver de marxar ara. Durant aquest any, hem muntat l’Ajuntament en el pla tècnic d’una manera que no ho estava abans. Després d’aquest temps, l’alcaldessa i jo gairebé ja ens parlem per telepatia, ens coneixem molt bé, treballem ràpid. Venien temps dolços.”

En el cas de Garcia, havia estat vuit anys a l’oposició i, des dels comicis del maig de 2023, tenia responsabilitats de govern. Va ser el número dos de la candidatura d’Impulsem. “Som un equip de gent jove preparada, i aquestes coses poden passar”, diu l’alcaldessa Roser Colomé a EL 9 NOU.

Lluís Garcia
Lluís Garcia, regidor d’Impulsem / Ajuntament de Vilanova

Garcia concretarà els motius que el porten a deixar el consistori en ple d’aquest d’aquest dimecres. El fins ara regidor serà substituït per Marcel Mas, número 7 d’Impulsem. Per rellevar Gutiérrez, entrarà a l’Ajuntament i al govern municipal Toni Rosa Soto, número 5 de la llista del PSC. La quatre, Anna Maria Altemir, també hi renuncia per motius professionals. “És un relleu amb garanties”, assegura Gutiérrez.

Reestructuració del govern

Colomé avança que, amb aquests canvis, reestructurarà el govern en algunes àrees en el moment que preguin possessió els dos nous regidors. Les dues baixes, que es ratificaran en ple dimecres, se sumen a la del regidor Lluís Álvaro, que va ser el cap de llista del PSC. Va plegar al maig i va justificar la sortida per motius familiars.

Preocupació de l’oposició

Des de l’oposició, Yolanda Lorenzo, portaveu d’Unitat per Vilanova, mostra “preocupació” pels canvis. “Entenem que l’estabilitat d’un govern ha de ser primordial. La manca de compromís vers el poble ens preocupa profundament”, diu Lorenzo.

LA PREGUNTA

Anireu aquest any a les manifestacions per la Diada?

En aquesta enquesta han votat 378 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't