Mercè Llistosella (Junts), nova alcaldessa de Vallgorguina en prosperar la moció contra Anna Herrero (Alternativa-Amunt)

Els cinc regidors de Junts i l’exregidor d’ERC Rubén Blanco propicien el canvi de govern en un ple marcat per la crispació

Mercè Llistosella, de Junts, ja és la nova alcaldessa de Vallgorguina després que hagi prosperat, aquest migdia, la moció de censura que va presentar el seu grup i l’exregidor d’ERC, Rubén Blanco, contra la fins ara alcaldessa, Anna Herrero, d’Alternativa-Amunt (CUP).

La moció ha tingut els vots dels cinc regidors de Junts, que va ser la força més votada en les eleccions municipals, i el de Rubén Blanco. En contra han votat els 4 de la CUP i la regidora d’ERC, Virgínia Cumplido.

Mitja hora abans, desenes de persones s’han concentrat davant l’Ajuntament per mostrar el seu suport a Herrero mentre al balcó de l’Ajuntament penjava una pancarta que deia “Amb el joc de les cadires i l’ànsia de poder el poble hi perd!”.

La sala de plens ha quedat petita per encabir les prop de cent persones que han assistit en directe a la sessió. Algunes no han parat d’escridassar el regidor Blanco a qui acusaven de traïdor i l’han instat a rectificar i no votar la moció.

En el seu discurs, Llistosella ha negat que la moció fos fruit de “la lluita per conservar el poder” i ha posat de relleu el que considera “tracte injust” i “menysteniment” que ha rebut el regidor Blanco per part dels seus excompanys de govern.

La nova alcaldessa ha destacat que el programa d’ERC té molts punts en comú al de Junts i ha proclamat que: “Som gent de fets i volem treballar per Vallgorguina”.

Llistosella, tercera per la dreta, amb el nou govern, amb Blanco, primer per la dreta/Griselda Escrigas

Per la seva banda, Anna Herrero ha insistit en què aquesta és “una moció per la poltrona” i ha remarcat que el regidor Blanco és un “trànsfuga” que “no es va entendre amb la resta del govern i les dinàmiques de treball”.

Amb un to que no amagava el seu disgust i que ha hagut d’interrompre en alguna ocasió per l’emoció, ha dirigit la majoria de les crítiques al regidor Blanco: “Em vas dir que em series lleial i has anat amb mentides pel darrera”, li ha etzibat.

Li ha advertit que: “has aconseguit tenir la clau del govern i ser el centre d’atenció” però “la gent et donarà l’esquena”.

I al nou govern també advertia que “tindreu a la majoria del poble en contra” tot recordant que els votants d’Alternavia i ERC són més que els de Junts. “Els votants d’ERC no volien un pacte amb ERC”, ha assegurat.

Rubén Blanco marxa de l’Ajuntament seguit per algunes persones que l’escridassaven/Griselda Escrigas

Un cop feta la votació i proclamada Mercè Llistosella com a nova alcaldessa, els regidors d’Alternativa i la d’ERC han marxat del ple i han deixat uns rètols amb la paraula “Tornarem”.

Al final del ple, un reduït grup de persones han anat al darrera de Rubén Blanco recriminant-li el seu suport a la moció.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 798 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't