Salvador Illa es reuneix amb l’alcalde de les Franqueses

Illa ha reclamat que el conflicte entre l’estat espanyol i Catalunya es resolgui “amb sentit d’Estat i ofici polític”

Salvador Illa, primer secretari del PSC, s’ha reunit aquest diumenge al matí amb l’alcalde de les Franqueses, el socialista Juan Antonio Corchado, amb qui han posat sobre la taula la necessitat de treballar per resoldre els problemes que amoïnen els ciutadans en l’àmbit local. Una iniciativa que també es trasllada a l’actualitat política estatal i en les negociacions obertes entre el PSOE i la resta de forces que poden donar suport a una eventual investidura de l’actual president en funcions, Pedro Sánchez.

Des de les Franqueses, Illa ha reclamat que el conflicte entre l’estat espanyol i Catalunya es resolgui “amb sentit d’Estat i ofici polític”. En un contacte amb mitjans a les Franqueses del Vallès i preguntat sobre la possibilitat que PSOE i Junts estiguin negociant un reconeixement dels drets de Catalunya com a minoria nacional dintre de l’Estat espanyol,

Illa ha recordat que tant l’Estatut com la Constitució “són clars”, i ha reclamat “aprofitar una oportunitat excepcional” per resoldre un “problema enquistat” sense partidismes ni personalismes. Amb tot, ha insistit en deixar que els equips negociadors puguin seguir treballant “amb discressió i prudència” i pensant a llarg termini.

“Tenim una oportunitat excepcional, o és moment ni de personalismes ni partidisme”, ha destacat Illa, que aposta perquè les converses tinguin una mirada llarga “pensant en les generacions futures”.

“Quan hi ha en joc temes com la governabilitat a Espanya i la solució a un conflicte polític que ha consumit tantes energies, els ciutadans demanen que s’actuï de bona fe”, ha afegit el primer secretari del PSC: “Cal que ens expressem amb sentit d’Estat i ofici polític”, ha afegit.

Davant la possibilitat que PSOE i Junts estiguin abordant la possibilitat de reconèixer els drets de Catalunya com a minoria nacional dintre de l’estat espanyol, fet que tindria un encaix en l’ordenament jurídic de la Unió Europa, Illa ha insistit en demanar que es deixi treballar els equips negociadors, però ha advertit a les forces independentistes que “Estatut i Constitució són clars”.

Situació humanitària a Gaza

Illa també ha reclamat un alto al foc humanitari a Gaza per facilitar l’entrada d’ajuda i aliments, tot celebrant l’accés del primer comboi a la franja. En aquest sentit, ha volgut fer un reconeixement al president espanyol en funcions i actual president de torn del Consell de la Unió Europea, Pedro Sánchez, així com de l’Alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors i Política de Seguretat, el també socialista Josep Borrell.

“Coincidim amb ells en una condemna rotunda sense pal·liatius, clara i explícita de l’activitat terrorista i del dret d’Israel a defensar-se dels atacs, i de respectar els límits del dret humanitari”, ha assenyalat Illa.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 455 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't