Quatre empreses es presenten al concurs per l’aigua de Granollers

La gestió del servei és per un període de 20 anys i puja a prop de 136 milions d’euros

Un total de quatre empreses s’han presentat al concurs obert per l’Ajuntament de Granollers per al contracte de gestió del servei municipal d’aigua. La licitació és per a un període de 20 anys i amb un import de 135,8 milions d’euros, IVA inclòs.

La licitació es va obrir a mitjan setembre i les empreses interessades tenien de temps fins al 3 d’octubre per presentar les seves ofertes. La guanyadora s’encarregarà de la gestió integral del servei d’abastament d’aigua potable, la gestió i explotació de les instal·lacions i les obres d’ampliació, renovació o millores necessàries.

Una de les empreses que s’hi ha presentat és la mateixa que gestiona el servei actualment, Agbar, mentre que les tres altres són FCC Aqualita, SA; la UTE formada per Transparenta i Facsa i la UTE d’Acciona Agua Servicions, SL, i José Antonio Romero Polo, SAU. Fonts municipals no han concretat la data en què es donarà a conèixer el resultat del concurs.

L’Ajuntament va aprovar el plec de clàusules del procés de licitació al juliol. Un dels reptes que haurà d’afrontar la companyia que guanyi el concurs serà la substitució de 75 quilòmetres de canonades que encara són de fibrociment del total de 185 quilòmetres de la xarxa. Una altra de les condicions de la nova concessió, segons va explicar el regidor de Transició Energètica, Juan Manuel Segovia, és que el cànon anual que haurà de pagar l’empresa passarà de 200.000 a 435.000 euros que es destinaran directament a la inversió a la xarxa; una quantitat que Segovia advertia que encara es pot incrementar si les empreses que opten a la concessió ofereixen millores.

I afegia que es destinaran tres milions d’inversió inicial a substituir els comptadors, començant pels que tenen més de 12 anys i que la modernització del sistema també permetrà advertir els usuaris de possibles fuites.

El govern municipal de Granollers (PSC) es va decantar per un model de gestió indirecta del servei a través d’una empresa concessionària, mentre que una plataforma d’entitats havia demanat, sense èxit, que es convoqués una consulta ciutadana sobre el model. El Grup Municipal d’ERC es va mostrar partidari de la gestió directa.

L’informe elaborat de la consultora PWACS deia que la gestió directa permet un major control del servei, però el govern municipal considera que les obligacions de la concessionària establertes en el plec de condicions asseguren un major control tot i la gestió indirecta.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 892 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't