Reactiven el pla per fer un balneari a Ca l’Espargueró, a la Garriga

Els propietaris de Ca l’Espargueró, a la Garriga, han reactivitat la proposta per construir un hotel i balneari en aquesta antiga masia i en les feixes de conreu que l’envolten que permeti donar un ús a l’aigua termal localitzada l’any 2004 al subsòl de zona qualificada com a no urbanitzable.

El 9 Nou
05/01/2015

De moment, ja han presentat un avantprojecte i n’han parlat amb el govern municipal (CiU i Acord) i amb els grups de l’oposició. Segons ha pogut saber EL 9 NOU, es proposa un establiment hoteler situat a la masia i en altres noves construccions repartides i integrades en la zona de feixes d’unes cinc hectàrees. També hi hauria una part de banys termals públics oberts a la ciutadania. EL 9 NOU ha contactat amb els impulsors del projecte, que per ara no han volgut explicar-ne els detalls.

Segons la regidora d’Urbanisme, Neus Marrodan, la proposta s’ha d’estudiar i encara “no s’ha tramitat res”. Amb tot, avança que “és un projecte molt més petit” de la idea inicial plantejada l’any 2007 després de la descoberta dels dos pous termals, que també havia d’incorporar la construcció d’habitatges. Entre els aspectes que ha de valorar l’Ajuntament és si implicaria una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que ara qualifica aquests terreny com a no urbanitzables. En tot cas, recorda que si es plantegés un canvi de qualificació aquesta sempre s’ha de valorar a partir d’un informe de sostenibilitat ambiental i d’un de sostenibilitat econòmica. A més, Marrodan assenyala que el catàleg de masies del municipi –Ca l’Espargueró en forma part– permetria donar un ús hoteler a la construcció sense modificar el pla general.

Els partits de l’oposició consultats per EL 9 NOU sí que entenen que la proposta presentada implicaria un canvi del pla general. “Sempre hem estat en contra de la urbanització d’aquesta zona”, diu Israel Molinero, portaveu d’ICV-EUiA, que també alerta del contrasentit que es podria donar. “Ens queixem del projecte del berenador que vol fer Cànoves a tocar d’uns terrenys de la Garriga i podem plantejar un balneari en una zona que està a tocar de l’Ametlla”. Àlex Valiente, portaveu del PSC, creu que cal esperar a tenir més informació. “Hem de saber què hi guanyaria el poble de la Garriga a banda dels llocs de treball que generaria”.

Des de l’Ametlla, el col·lectiu veïnal que es va oposar al projecte de 2007 està pendent d’organitzar una trobada informativa en els propers dies. Per la seva banda, l’alcalde de l’Ametlla, Andreu Gonzàlez, afirma que la voluntat del seu ajuntament és que la finca quedi tal com està. Gonzàlez ha parlat de la proposta amb l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó. “M’ha dit que és una cosa molt més petita”, comenta. Amb tot, està a l’espera de rebre concrecions. Gonzàlez recorda que la repercussió de qualsevol projecte en aquella zona “és per a l’Ametlla i no per a la Garriga”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't