Sant Celoni impulsa la robòtica entre alumnes de Primària i ESO

Sant Celoni ha posat en marxa un projecte per impulsar la robòtica educativa a les escoles que compta amb la col·laboració de set empreses: Renolit, Uquifa, Givaudan, Salicru, Oxiris Chemicals, Mc Mecànica i l’Hospital de Sant Celoni.

El 9 Nou
02/11/2014

Robotseny és el nom del nou projecte d’innovació educativa en l’àmbit científic i tecnològic que ha engegat aquest curs i que ha atret l’atenció del Centre de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa (Cesire) de la Generalitat

La iniciativa va sorgir de dos professionals docents de Sant Celoni, Ignasi Charles, professor de tecnologia de l’Institut Baix Montseny i David Codina, mestre de l’escola Josep Pallerola. L’objectiu és promoure entre els joves l’interès per la ciència i la tecnologia, impulsar les competències científiques, matemàtiques i tecnològiques, així com l’esperit d’innovació i creativitat per mitjà de la robòtica com a metodologia educativa.

El projecte implementarà la robòtica a les aules de cinquè i sisè de Primària i les de primer i segon d’ESO. Durant el mes de juny de l’any vinent tindrà lloc un torneig entre escoles que permetrà compartir coneixements i generar una competència amistosa que motivi l’alumnat.

El projecte es divideix en dues parts. En la part científica es proposa als alumnes un repte vinculat amb la millora de la gestió de residus. Han d’identificar un repte, analitzar-lo i proposar una solució creativa. En la segona part i en paral·lel, es plantejaran reptes vinculats a la gestió de residus a través de la robòtica educativa. Els alumnes tindran a la seva disposició un tauler de 2,38 x 1,14 metres amb la imatge de Sant Celoni on hi haurà ubicades les set empreses. Els alumnes hauran de conèixer el procés de gestió de residus de cadascuna i hauran de dissenyar i programar el robot per tal que pugui ajudar en alguna de les tasques d’aquest procés.

Els tècnics del Cesire van visitar Sant Celoni el dia 13 d’octubre per conèixer de primera mà el projecte i van valorar la seva transversalitat, ja que treballa totes les competències bàsiques, com ciutadana, lingüística, artística, digital, matemàtica, autonomia, coneixement i interacció amb el món físic i social. També van anunciar la intenció d’enllaçar el projecte des de la seva web i donar-lo a conèixer a la fira Robolot i al fòrum de Competències Bàsiques. “És un projecte del qual, com a municipi, ens podem sentir molt satisfets, ja que la proposta sorgeix de dos mestres de Sant Celoni. Ells detecten la necessitat i prenen la iniciativa i hi està implicada tota la comunitat educativa, amb mestres de totes les escoles que ja s’estan formant”, diu la regidora d’Educació, Júlia de la Encarnación. La regidora també remarcava el fet que és un projecte en què s’implica el teixit empresarial, la inspecció educativa, el Centre de Recursos Pedagògics i l’Ajuntament.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't