Sis ciutats es reuneixen a Granollers per compartir accions orientades a una alimentació sostenible i saludable

Han visitat les instal·lacions de Caseus Afinadors, a Palou, de la Magraana Vallesana i del Banc de llavors al Museu de Ciències Naturals

Granollers ha acollit aquest dimarts una trobada de representants de sis de les 21 ciutats d’arreu del món que han signat el Repte de Barcelona per la bona alimentació i el clima amb l’objectiu de conèixer i compartir experiències d’èxit de polítiques públiques vinculades amb l’alimentació sostenible i saludable.

Han estat a Granollers representants dels municipis de Rivas Vaciamadrid, València, Vitòria, Rosario, París i Ujjain. Han fet una sessió de treball a l’ajuntament però també han visitat les instal·lacions a Caseus Afinadors, que aquest any ha començat a produir un formatge amb llet d’una granja de Palou, la cooperativa de consumidors La Magrana Vallesana i el Banc de Llavors del Vallès Oriental que hi ha al Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Transformació dels sistemes alimentaris

El Repte de Barcelona per a la Bona Alimentació i el Clima és una crida als municipis i a les persones que hi viuen perquè assumeixin compromisos per a la transformació dels sistemes alimentaris. També per fer front a l’emergència climàtica. “Treballem des de les polítiques municipals per impulsar-ho”, ha dit Gemma Giménez, regidora de Promoció Econòmica.

La iniciativa recull un conjunt d’indicadors que ajuden a comprendre els impactes positius que els compromisos podrien generar per al municipi, la seva ciutadania i el clima. Maria Carrascosa, responsable d’Alimentació i Clima a la Xarxa de Municipis Agroecològics, valora “l’impacte positiu d’aquestes accions en l’emergència climàtica”.

El Repte parteix de la Declaració de les Ciutats per la Bona Alimentació (C40 Good Food Cities Declaration), signada pel grup de ciutats C40. També del Pacte de Milà sobre Polítiques Alimentàries Urbanes (MUFPP).

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't