L’Ajuntament de Granollers tira endavant el projecte per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’escola municipal Salvador Llobet, situada al carrer Roger de Flor. La junta de govern local ha donat el vistiplau a la licitació dels treballs, que tindran un cost de poc més de 102.000 euros. La inversió té el suport econòmic de la Diputació.
Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al 16 de gener. Un cop formalitzat el contracte, la guanyadora tindrà dos mesos i mig per fer l’obra.
Aquesta nova instal·lació fotovoltaica estarà formada per 204 mòduls de 450 watts de potència cadascun i ocuparà 809 metres quadrats de la coberta. La potència total serà de 91,8kW normals. Permetran l’estalvi d’emissions de 19,7 tones de diòxid de carboni l’any a l’atmosfera.
La producció es destinarà a l’autoconsum del mateix centre educatiu. “Busquem els edificis on podem treure més rendiment”, explica el regidor de Medi Ambient, Albert Camps. El projecte, a més, inclou la instal·lació de pantalles a l’escola per poder seguir en directe la producció elèctrica que fan les plaques i l’estalvi energètic que representen. “Permetrà a l’escola treballar la sensibilització”, afegeix Camps.
La instal·lació de l’escola municipal Salvador Llobet forma part de les actuacions previstes al pla d’eficiència energètica per a edificis municipals. Ja s’han instal·lat plaques fotovoltaiques en cobertes com les de l’Escola Municipal de Treball –tant la de l’edifici vell com del nou–, del Centre Vallès o del Palau d’Esports. També hi ha altres projectes en cartera, com el de la biblioteca de Roca Umbert o el de les pistes cobertes de Can Bassa. Aquest darrer s’ha presentat a línies de subvencions lligades als fons europeus Next Generation.
Hort solar a Palou
L’Ajuntament impulsa una gran instal·lació fotovoltaica que ocuparà 40.000 metres quadrats als terrenys de l’antic abocador, situats al costat del riu Congost, al sud de la ciutat. Tindrà una potència instal·lada de 2,6 megawatts i generarà 4,14 milions de kW/h l’any.
La producció es destinarà a les necessitats del Centre de tractament de residus del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental i la depuradora d’aigües residuals del Consorci Besòs Tordera, situades al costat mateix del futur hort solar. Entre les dues instal·lacions ambientals, es preveu que consumeixin un 54% de l’energia produïda. A la resta, es preveu donar-li sortida comercialitzant-la amb empreses situades a un radi de 500 mestres, el límit que marca la normativa actual.
{{ comment.text }}