Puja el percentatge d’ordres de protecció concedides pels jutjats en casos de violència masclista al Vallès Oriental

L’any 2022, se’n van acceptar el 55% de les ordres de protecció que es van presentar. L’any anterior, havien estat el 30%

El percentatge d’ordres de protecció concedides pels jutjats de Granollers i Mollet va incrementar-se durant l’any passat. En concret, va arribar als 55% de totes les que es van tramitar. L’any 2021, el percentatge de xifres concedides era del 30%. Són dades que han fet públiques L’Observatori-Centre d’Estudis del Vallès Oriental del Consell Comarcal i la Taula d’Igualtat de Gènere de Granollers a partir de les estadístiques publicades pel Consell General del Poder Judicial. S’han presentat aquest dimecres al migdia en un acte al GRA, a Granollers.

Segons ha detallat Núria Maynou, tècnica de l’Observatori, les dades de 2022 al Vallès Oriental són molt similars a la mitjana catalana d’ordres denegades que es va situar en el 47% del total d’expedients valorats. Això no havia passat en els darrers anys amb percentatges que estaven per sota de la mitjana catalana.

Tot i l’augment del percentatge, el total d’ordres concedides l’any 2022 -164- va ser una mica inferior al del 2021.

Altres indicadors

L’estudi recull altres indicadors relacionats amb la violència masclista. La xifra de denúncies presentades al jutjats es manté molt estable. Van ser 1.088 entre els jutjats de Granollers i Mollet, 29 més que l’any 2021. Són 52 de mitjana per cada 10.000 dones, una mica per sota de la mitjana catalana (58).

L’estudi també posa de manifest l’increment de víctimes que, després de presentar una denúncia, s’acullen al dret de no declarar. Passen de 49 a 155. Amb tot, la xifra és molt reduïda respecte les dades totals.

Els Mossos van rebre al Vallès Oriental 709 denúncies per casos de violència masclista. El treball de l’Observatori posa de manifest un increment dels procediments oberts -una persona pot presentar més d’una denúncia que s’agrupen en un mateix procediment- entre dones menors de 18 anys (de 63 a 68) i baixen en víctimes de més de 65 anys (de 41 a 39).

Els Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) que hi ha al Vallès Oriental van atendre l’any passat 435 dones, 26 de les quals de menys de 19 anys. Enguany, entre gener i setembre, ja n’han atès 414. D’aquests, 15 tenen menys de 19 anys.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't