Des d’aquest dijous i fins al 20 de juliol, la Garriga celebra la 13a edició de la Ruta del Pintxo, amb 26 establiments participants, que servirà per escalfar motors de cara a la festa major i per trobar la millor tapa del municipi. Durant aquests dies, els establiments oferiran, per 3,50 euros, una tapa acompanyada d’una cervesa o una aigua. El preu ha augmentat 50 cèntims respecte a l’edició passada.
Els clients podran valorar cada pintxo i el més votat serà qui s’endurà el premi del públic. A més, cada client disposarà del “Passaport de la Ruta”, que podrà anar segellant a cada local per tal de completar-lo. Qui aconsegueixi omplir-lo, el podrà entreganr a l’últim local per tal d’entrar al sorteig de premis.
D’entre els establiments participants destaquen la marisqueria i arrosseria Luanik del passatge Forn, que va guanyar en l’edició anterior amb el premi del jurat, i la rostisseria DobyDoo del passeig del Congost, que es va endur el premi del públic. L’any passat, l’entitat organitzadora Mexcla’t va servir prop de 54.000 consumicions en els 30 establiments. En edicions prèvies a la pandèmia s’havia arribat a tenir 44 establiments participants.
Àlex Valiente, regidor de Promoció Econòmica, explica que es manté el format tradicional amb l’objectiu que “el públic descobreixi els diferents barris de la Garriga i les seves propostes gastronòmiques”. També destaca que l’objectiu de la Ruta és “consolidar el model i ser una programació de referència a la comarca i per a poblacions veïnes. Sempre diem que no superarem les consumicions de l’any anterior, però hi acabem arribant”.
L’edició d’enguany ha fet una aposta per la sostenibilitat. Els establiments serviran productes de vaixella compostable i els clients podran portar un got de casa per evitar l’ús de plàstics. “Volem fer de la Ruta del Pintxo un espai més sostenible amb el medi ambient i aquests dies farem les primeres passes per no generar tanta despesa”, afirma Valiente. La Ruta del Pintxo és la porta oberta als dies de festa major. “La gent té ganes d’omplir de vida els carrers de la Garriga, fa dies que l’ambient bull”.