QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS

Tanca el restaurant El Celler del Jabugo, de Granollers

L’establiment, que va obrir el juny de 2003 al mateix local de la plaça Maluquer i Salvador, tanca aquest dissabte

El restaurant El Celler del Jabugo tancarà portes aquest dissabte al vespre després de 20 anys d’història a la plaça Maluquer i Salvador, al centre de Granollers. Eloi López i Glòria Barranco van obrir el negoci, el primer establiment especialitzat en carns i embotits ibèrics que hi havia a la ciutat.

“A Granollers, no hi havia res així. En aquell moment, la gent venia a menjar pernil”, assegura Barranco. “Algun dia per sopar s’havien gastat dos pernils sencers amb tres persones tallant sense parar”, recorda López. Amb els anys, van aparèixer altres establiments que tractaven el mateix producte. “La competència sempre hem entès que era positiva perquè et fa mantenir viu i actiu”, diu ella.

La parella, originària de Badalona però que s’havia instal·lat a Granollers l’any 1990, ha estat al capdavant del restaurant aquestes dues dècades. Ara, però, s’han vist forçats a presentar un concurs de creditors que deixarà sense feina les 12 persones que hi treballaven. Han notat l’impacte de la pandèmia de la covid, que els va agafar dos anys després d’obrir la botiga Món Ibèric, a la plaça de la Corona, i un any després d’estrenar el restaurant La Vermuteca, a la plaça Perpinyà.

També els ha perjudicat el canvi d’hàbits que se n’ha derivat. “Abans, es feien molts menús al migdia. Ara, ha baixat molt”, explica López, derivat de l’auge del teletreball i de la reducció d’oficines bancàries. Durant aquests 20 anys, s’han anat adaptant als canvis. “Al principi, no fèiem tapes però ara la gent volia tapes i és el que té més demanda”, afegeix.

Els propietaris d’El Celler del Jabugo han buscat fórmules per intentar mantenir el negoci –des de fa uns mesos no obren els migdies de dimarts a dijous– però no ha estat possible. “Abans de fer aquest pas, hi hem donat moltes voltes”, admet Barranco. La data del tancament ha estat fixada per l’administrador concursal. “Volíem acabar l’any, però almenys hem pogut allargar fins aquest dissabte. Teníem reserves de grups i no volíem deixar la gent plantada”, comenta Barranco a EL 9 NOU.

A més, des que van fer públic que tancaven amb un comunicat a Instagram, molts clients habituals els han fet reserves per poder-se acomiadar. També han rebut un munt de comentaris en aquesta xarxa social. “En aquests anys aquí, hem fet molts amics entre els clients, els proveïdors, els treballadors… Els nens que venien de petits amb els seus pares ara venen amb els seus fills. Hem vist passar generacions”, ressalta López, que afegeix que està venint molta gent a acomiadar-se.”

La intenció de la parella és mantenir la botiga Món Ibèric, on hi treballen tres persones més. Per fer-ho, presentaran un pla de viabilitat que haurà de validar l’administrador concursal. També seguiran a La Vermuteca, que és una altra societat independent. Aquí, a més, ampliaran l’horari per obrir als matins i migdies “amb el servei de qualitat que ens caracteritza amb els productes ibèrics”, diu López. Tot i això, admeten que, tots plegats, trobaran a faltar el restaurant. “El Celler és el Celler”, diu Barranco.

El Celler del Jabugo va guanyar un dels premis del darrer Gastrotapes.

LA PREGUNTA

Està d’acord amb la decisió de Pedro Sánchez de no incrementar la despesa en defensa fins al 5% com exigeix l’OTAN?

En aquesta enquesta han votat 533 persones.