Una nova depuradora tracta les aigües residuals de Montseny i millorarà la qualitat de la Tordera

La depuradora està dimensionada per tractar les aigües residuals generades per 675 persones, el doble que les actuals

La nova estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Montseny millorarà la qualitat de l’aigua del tram alt del riu Tordera. L’equipament s’ha inaugurat aquest dijous en un acte on han participat Anna Barnadas, secretària d’Acció Climàtica; Josep Monràs, president del Consorci Besòs Tordera i alcalde de Mollet; Josep Tarín, diputat d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona; i Mar León, gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua.

La nova depuradora tractarà les aigües residuals procedents del nucli urbà de Montseny, principalment d’origen domèstic i turístic. Està preparada per tractar 75 metres cúbics d’aigua al dia, equivalents a una població d’uns 675 habitants, el doble de l’actual.

“Aquesta nova instal·lació, que garanteix les necessitats actuals i futures que pugui tenir Montseny pel que fa al sanejament de les seves aigües residuals, suposa un pas més en la preservació de l’entorn i, un cop més, és possible gràcies a la coordinació entre administracions”, ha dit Monràs.

“Avui és un gran dia per al nostre municipi, ja que amb aquesta nova depuradora estem ajudant a millorar i preservar aquest meravellós entorn que és el Montseny i es dona resposta a una antiga reivindicació”, destaca l’alcaldessa de Montseny, Núria Masnou.

Segons el Consorci Besòs Tordera, la nova depuradora “suposa un important pas qualitatiu en el tractament de les aigües residuals del municipi”. Substitueix el sistema de depuració basat en una reixa de desbast, una fosa sèptica i un filtre de graves que s’havia construït als anys noranta, que hi havia a la mateixa zona.

La depuradora funciona amb un tractament de l’aigua residual amb un procés biològic de pel·lícula adherida. “En aquests processos, els microorganismes responsables del tractament estan adherits en un medi fix, en contra dels processos de creixement en suspensió”, expliquen des del Consorci. També se l’ha dotat d’un tractament terciari, que té per objectiu millorar la qualitat de l’aigua en un entorn protegit.

Projecte conjunt

Monràs i la resta d’autoritats que han participat a l’acte / CBT

L’ACA i el Consorci Besòs Tordera van signar l’any 2017 un conveni que fixava les condicions per fer aquesta actuació. El CBT va redactar el projecte i l’ACA ha finançat les obres que ha fet la unió temporal d’empreses (UTE) Obra i Manteniment EDAR Montseny.

“És gràcies a l’acció coordinada i a la col·laboració entre administracions, consorcis i municipis que podem transformar el país i dotar-lo dels equipaments per garantir el retorn de l’aigua al medi en condicions”, ha valorat la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't