El Jutjat Contenciós Administratiu número 14 de Barcelona ha dictat una sentència en què rebutja la pretensió del consorci de cobrar 74.000 euros de l’Ajuntament de Vilanova en compliment de la legislació que regula els consorcis. També ha condemnat el CTM a pagar les costes del procés que sumen 400 euros.
El consorci, que encapçala Mollet i del qual formen part actualment cinc altres municipis (Parets, Montornès, Montmeló, Martorelles i Vallromanes) argumenta que la legislació sobre consorcis estipula que qualsevol ens consorciat pot separar-se sempre que estigui al corrent de les obligacions i compromisos anteriors. També planteja que s’ha de garantir el compliment dels que s’han adquirit prèviament a la sortida i que estiguin pendents de pagament. El CTM estima que una de les obligacions que va adquirir l’Ajuntament de Vilanova en el moment de la seva incorporació va ser el pagament que li correspon del contracte de rènting que es va signar l’any 2010 per adquirir càmeres i material necessari per cobrir l’actualitat informativa dels nou municipis que inicialment formaven part de l’ens. El contracte no finalitzava fins l’any 2014 i Vilanova no ha pagat la part que li pertocava des del setembre del 2011, quan va abandonar el consorci. Per tot això, en un comunicat, el CTM considera que “hi ha una incongruència en la sentència i en la interpretació de les normes”, per la qual cosa presentarà un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
En el mateix comunicat, el CTM apunta que dimecres d’aquesta mateixa setmana ha sortit publicada en el BOE la Llei 15/2014 de 16 de setembre de racionalització del sector públic, que estableix que l’efectiva separació de qualsevol membre d’un consorci es produirà un cop hagi pagat el deute que tingui pendent.
En un altre comunicat, l’Ajuntament de Vilanova es mostra satisfet per la sentència i recorda que l’any 2011 ja va proposar un acord inicial amb el consorci. Afegeix que l’any 2011 es va decidir sortir de Vallès Visió arran de la crisi econòmica i la reducció dels ingressos, fet que “feia inviable” continuar pagant la quota anual de 40.000 euros que li corresponia a Vilanova pel seu nombre d’habitants.
Després de Vilanova, els ajuntaments de la Llagosta i Sant Fost també van abandonar el consorci per idèntiques raons.
{{ comment.text }}