Viver de Bell-lloc cultivarà plançons d’arbres supervivents del bombardeig atòmic d’Hiroshima

Viver de Bell-lloc, de Cardedeu, cultivarà plançons d’arbres supervivents del bombardeig atòmic a la ciutat d’Hiroshima. Aquest dilluns s’ha segellat l’acord entre l’Ajuntament de Granollers, membre d’Alcaldes per la Pau, i lla fundació que treballa per a la integració de persones amb discapacitat.


El 9 Nou
01/12/2014

La fundació Viver de Bell-lloc cultivarà plançons d’arbres supervivents del bombardeig amb armes nuclears que va patir la ciutat d’Hiroshima, al Japó. Serà possible gràcies a l’acord signat amb l’Ajuntament de Granollers que té per objectiu “contribuir a la sensibilització sobre el dany causat per les armes nuclears i la necessitat d’eliminar-les”, ha informat l’Ajuntament de Granollers. El conveni l’han segellat aquest dilluns al matí l’alcalde Josep Mayoral i Carlos Soepña, gerent de Viver de Bell-lloc.

Viver de Bell-lloc plantarà i farà créixer llavors dels arbres supervivents al bombardeig atòmic d’Hiroshima.Són llavors procedents d’arbres del Parc de la Pau d’Hiroshima que està situat just on hi va haver l’epicentre de l’explosió de la bomba atòmica el 6 d’agost de 1945.

Granollers participa en el projecte de sensibilització d’Alcaldes per la pau. La ciutat es va comprometre a rebre llavors de ginkgos i fer-les créixer per, més endavant, poder plantar aquests arbres en espais de la ciutat o cedir-los a altres ciutats properes que ho desitgin. Les llavors de Ginkgo biloba que creixen a Viver de Bell-lloc provenen un d’arbre d’Hiroshima que, tot i les condicions adverses, va rebrotar només un any després del bombardeig. Un dels plançons ja es va plantar l’any 2010 al jardí de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau.

L’Ajuntament no disposa d’unes instal·lacions apropiades per fer créixer aquestes llavors. Per això, es va proposar a Viver de Bell-lloc que en tinguessin cura.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 498 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't